top icon
Επικαιρότητα

Porsche 911 S Martini Racing Edition: Επετειακή

Με αφορμή την επάνοδό της στις 24 Ώρες του Μαν, η Porsche παρουσιάζει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 911 S, στα χρώματα της Martini Racing.

Με αφορμή την επάνοδό της στις 24 Ώρες του Μαν, η Porsche παρουσιάζει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 911 S, στα χρώματα της Martini Racing.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια άκρως εξεζητημένη έκδοση της νέας 911 S, μιας και αναμένεται να παραχθεί σε μόλις 80 αντίτυπα, η ύπαρξη της οποίας έχει ως αφορμή την επάνοδο της Porsche στις 24 Ώρες του Μαν ύστερα από 16 χρόνια απουσίας και πηγή έμπνευσης τα θρυλικά –αν μη τι άλλο- χρώματα της Martini. Για όσους τυχερούς, η εντυπωσιακή 911 S Martini Racing Edition θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε δύο μόλις χρώματα (λευκή και μαύρη), με τα κλασσικές φαρδιές κόκκινες/μπλε ρίγες τις Martini να διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα της συγκεκριμένης 911 S, αλλά, συγχρόνως και να την κοσμούν με σαφώς πιο διακριτικό τρόπο στο πλάι. Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος οι αλλαγές εστιάζονται στα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία είναι αρκούντως επιθετικά, ενώ πίσω εντύπωση προκαλεί η «σταθερή» αεροτομή. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές ακολουθούν ανάλογους τόνους, με τα ασημί μαρσπιέ να κοσμούνται με το λογότυπο της Martini Racing, το τιμόνι να διαθέτει πιο σπορτίφ σχεδίαση, ενώ σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, στάνταρ είναι το πακέτο Sport Chrono, το πολύ-σύστημα επικοινωνίας και πλοήγησης Porsche Communication Management (PCM), καθώς και σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση σε μαύρο χρώμα. Στα μηχανικά μέρη, αλλαγές δεν παρατηρούνται. Έτσι, όπως και στις απλές 911 S, σημείο αναφοράς αποτελεί ο γνωστός boxer κινητήρας της Porsche, χωρητικότητας 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση 12,1 λιτ./100 χλμ. καθώς και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,1 δλ. στην έκδοση με το κιβώτιο PDK._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ