top icon
Επικαιρότητα

Πωλείται Mustang 5,5 εκ. δολαρίων

Έναντι του αντίτιμου των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων πωλείται η πρώτη ½ Mustang Convertible που κατασκευάστηκε ποτέ. Το αυτοκίνητο αυτό δεν σημάδεψε απλά μία ολόκληρη γενιά αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ένα από τα γνησιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά μοντέλα που κατασκευάστηκαν ποτέ, βασισμένα στην αμερικάνικη κουλτούρα.

Γενικότερα, υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη, πρώτη ½ Mustang Convertible. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου του 1964. Λίγες μέρες πριν, στις 5 Μαρτίου, είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή 185 Mustang, οι οποίες όμως προορίζονταν αποκλειστικά για δοκιμές και αγώνες. Έτσι λοιπόν, το πρώτο ουσιαστικά εμπορικό αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στις 16 Απριλίου, μια μέρα πριν από το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση -το 1983 υπέστη μία σχετική ανακατασκευή- διαθέτει ακόμα τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας, ενώ συνοδεύεται από το ενημερωμένο βιβλίο του αυτοκινήτου, καθώς και μία επιστολή του Γουίλιαμ Κλέι Φορντ, ο οποίος το χρησιμοποίησε το 2006 για το γάμο της εγγονής του, το 2006…

Για όσους πάντως αδυνατούν να διαθέσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, υπάρχει και άλλη λύση. Το αυτοκίνητο μπορεί να νοικιαστεί και με το μήνα, έναντι του ποσού των 42,064.26 δολαρίων (28.835 ευρώ), με τη βασική προϋπόθεση πως ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να διαθέσει προκαταβολικά σαν εγγύηση το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ