X
Επικαιρότητα

Πληροφορίες για το νέο Nissan 370Z!

Αρκετό καιρό πριν την επίσημη πρεμιέρα του, οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τα μηχανικά μέρη και τη φιλοσοφία του νέου σπορ κουπέ της Nissan βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αρκετό καιρό πριν την επίσημη πρεμιέρα του, οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τα μηχανικά μέρη και τη φιλοσοφία του νέου σπορ κουπέ της Nissan βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του 370Ζ αναμένεται να… καρπωθεί της στενής συνεργασίας των Ιαπώνων με τη γερμανική Mercedes-Benz, κίνηση ασφαλώς που εντάσσεται στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας της τελευταίας με τις «ενωμένες», εδώ και χρόνια, δυνάμεις της Renault-Nissan. Εν προκειμένω, λοιπόν, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες μιλούν για σημαντικές αλλαγές κάτω από το καπό του νέου κουπέ της Nissan, το οποίο μάλιστα είναι πολύ πιθανό να μετονομαστεί από 370Ζ σε Ζ35. Πιο συγκεκριμένα, με εξαίρεση το μοντέλο που θα διατίθεται αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, το οποίο θα είναι υβριδικό(!) και θα φορά έναν 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα turbo απόδοσης 211 ίππων (σ.σ.: πρόκειται για το γνωστό από τη Mercedes C-Classμηχανικό σύνολο που φορά και το Infiniti Q50!), το ευρωπαϊκό Ζ35 θα κινείται από τον γερμανικό, επίσης, 3λιτρο V6 κινητήρα της σειράς Ε, ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 330 ίππους. Κάποια στιγμή, ενδεχομένως και νωρίτερα από την πρεμιέρα του νέου Nissan Z35, ο ίδιος ακριβώς κινητήρας, με διαφοροποιημένα όμως χαρακτηριστικά απόδοσης, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην ανανεωμένη εκδοχή της Mercedes SLK.

Με βάση τις ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό το νέο σπορ κουπέ μοντέλο της Nissan, το οποίο αισίως περνά στην 7η κατά σειρά γενιά του, να «βγει» λίγους μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο του και σε έκδοση Targa με αναδιπλούμενη σκληρή οροφή! Εν αναμονή εξελίξεων, επομένως._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!