X
Επικαιρότητα

Pirelli Cinturato P1

Η Pirelli παρουσιάζει το Cinturato P1, το high-tech «πράσινο» ελαστικό που προορίζεται για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, εγγυάται επιδόσεις σε όλες τις οδικές επιφάνειες και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Το νέο μέλος της οικογένειας Cinturato, θα διατίθεται στη ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ελαστικών αντικατάστασης, από αρχές Απριλίου σε διαστάσεις 14 έως 16 ιντσών, ενώ έχει ήδη επιλεγεί σαν εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης από τη BMW. Σύντομα θα λανσαριστεί στη Λατινική Αμερική και την Ασία.
Το Cinturato P1 επεκτείνει τη γκάμα των «πράσινων» ελαστικών της Pirelli, η οποία λανσαρίστηκε πριν από τρία χρόνια με τα Cinturato P4 και P6 για μικρά μοντέλα και αυτοκίνητα πόλης και στη συνέχεια προστέθηκε το Cinturato P7 για μεσαία μοντέλα. Το νέο Cinturato υιοθετεί την τεχνολογία των Υπερ–Υψηλών Επιδόσεων (Ultra High Performance) ελαστικών της Pirelli: το Cinturato P1 σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του Cinturato P7. Το P1 εξελίχθηκε στο R&D Κέντρο Έρευνας της Pirelli στο Μιλάνο, όπου δημιουργούνται και τα ελαστικά της F1. Στο νέο ελαστικό συνδυάζεται η εμπειρία της Pirelli από τη στρατηγική «Πράσινες επιδόσεις» (Green Performance) και η τεχνογνωσία των μηχανικών.

Το Cinturato P1 είναι το ελαστικό που σχεδιάστηκε σύμφωνα με την προσεχή Οδηγία και ενεργειακή ετικέτα 2012 UE: στις πρώτες επίσημες δοκιμές, το νέο ελαστικό Pirelli ξεχώρισε στην οικονομία καυσίμου και το μειωμένο θόρυβο, δύο βασικές παράμετροι για ένα υψηλό περιβαλλοντικό «σκορ». Χάρη στη μείωση βάρους κατά 15% και την επιλογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, το νέο Cinturato μειώνει την αντίσταση κύλισης μέχρι 25%.
Από απόψεως περιβαλλοντικών επιδόσεων το Cinturato P1 έχει επίσης μειωμένο εξωτερικό θόρυβο κατά 1,5 dB (ντεσιμπέλ) και εσωτερικό θόρυβο κατά 1dB, αναβαθμίζοντας την οδηγική εμπειρία. Τα οικολογικά χαρακτηριστικά του Cinturato P1 συνδυάζονται με ένα υψηλό τεχνολογικό περιεχόμενο: σε μερικές διαστάσεις του, το νέο ελαστικό διατίθεται σαν έκδοση Run Flat, για λειτουργία ακόμα και μετά από απώλεια πίεσης αέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!