X
Επικαιρότητα

Πιο μινι από Mini!

Οι Βαυαροί ετοιμάζουν τη δική τους αντεπίθεση απέναντι στα Smart και Toyota IQ, διεκδικώντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μερίδιο στην κατηγορία των city cars.

Οι Βαυαροί ετοιμάζουν τη δική τους αντεπίθεση απέναντι στα Smart και Toyota IQ, διεκδικώντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μερίδιο στην κατηγορία των city cars.
Επί της ουσίας, πρόκειται για το μικρότερο… Mini της γκάμας, με εξωτερικές διαστάσεις αισθητά μικρότερες σε σύγκριση με αυτές του γνωστού και καταξιωμένου πλέον χάτσμπακ. Οι έως τώρα πληροφορίες μας μιλούν για ένα αυστηρά 2θέσιο αμάξωμα, με μεγάλο όμως χώρο φόρτωσης και μέγεθος που μόλις και μετά βίας θα ξεπερνά τα 3 μ. αγγίζοντας συγκεκριμένα τα 3,05 μ. Με άλλα λόγια δηλαδή, 700 περίπου χλστ. λιγότερα σε σχέση με εκείνα του γνωστού μας Mini, αλλά και σχεδόν 300 και 100 χλστ. περισσότερα σε σχέση με τα Smart και IQ, αντίστοιχα. Το επερχόμενο νέο… super Mini των Βαυαρών, το οποίο ήδη βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού του με στόχο να παρουσιαστεί -σε πρωτότυπη όμως μορφή προκειμένου αρχικά να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κοινού- στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2011, θα βασίζεται στην ίδια αλλά πιο… συρρικνωμένη προσθιοκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας, με τη την εξωτερική σχεδίαση ωστόσο να είναι εντελώς διαφορετική.

Επί της ουσίας, πάντως, του νέο «μικρό» της εταιρείας δεν αναμένεται να είναι τίποτα περισσότερο από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των Γερμανών, που ακούει στο όνομα BMW Megacity, μοντέλο όμωε που με τη σειρά του αναμένεται να παρουσιαστεί το 2013 αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητη έκδοση. Και οι κινητήρες που θα το κινούν; Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, το μικρότερο Mini θα κινείται από τη νέα γενιά 3κύλινδρων κινητήρων της BMW –βενζίνης και πετρελαίου- που αναμένεται να δούμε επίσης κάτω από το καπό της σειράς 1, σε πρώτη φάση, αλλά και της νέας σειράς 3, στο εγγύς μέλλον.  _Χ.Α.     

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!