top icon
Επικαιρότητα

Pininfarina Nido EV

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο mini car, στην κατηγορία του Smart, παρουσίασε πρόσφατα ο γνωστός ιταλικός οίκος Pinnifarina με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο mini car, στην κατηγορία του Smart, παρουσίασε πρόσφατα ο γνωστός ιταλικός οίκος Pinnifarina με αφορμή τα 80χρόνια από την ίδρυσή του.
 
Το Nido EV αποτελεί τη βάση ενός μεγαλόπνοου για τους Ιταλούς προγράμματος πάνω στο οποίο θα βασιστούν δύο εκδόσεις, μια υβριδική, με τον θερμικό κινητήρα τοποθετημένο εμπρός και τον ηλεκτρικό πίσω και μια αμιγώς ηλεκτρική, επίσης με τον κινητήρα εγκατεστημένο στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος που σε μήκος υπερβαίνει ελάχιστα εκείνο του Smart. Στην τελευταία οι συσσωρευτές ενέργειας παρέχουν σε κατάσταση πλήρους φόρτισης μια αυτονομία της τάξης των 140 χλμ. εξασφαλίζοντας μια τελική ταχύτητα της τάξης των 120 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη σε αυτή την τιμή). Η επιτάχυνση από στάση έως τα 60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,7 δλ. Από εκεί και πέρα, τα «πράσινα» ελαστικά του οχήματος είναι ειδικά σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Pirelli.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το 100% των τμημάτων του Nido EV είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Τέλος, το ακριβές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διάθεση του μοντέλου στις κατά τόπους αγορές δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. _Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ