X
Επικαιρότητα

Περιοριστής ταχύτητας σε ελαφρά φορτηγά και βαν;

Η Ε.Ε. φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής εγκατάστασης ηλεκτρονικών περιοριστών ταχύτητας στα 120 χλμ./ώρα σε ελαφρία φορτηγά και βαν.

Η Ε.Ε. φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής εγκατάστασης ηλεκτρονικών περιοριστών ταχύτητας στα 120 χλμ./ώρα σε ελαφριά φορτηγά και βαν.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους ιθύνοντες των 27 μελών-κρατών της Ε.Ε., αποκλειστικός στόχος της παραπάνω εισήγησης είναι η μείωση των μέσων εκπομπών ρύπων των παραπάνω οχημάτων στα επίπεδα των 175 γρ. CO2 ανά χλμ. έως το 2016. Υπενθυμίζουμε πως η τιμή αυτή είναι κατά 14% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνη που έχει ήδη θεσπιστεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωβουλής το 2007. Μακροπρόθεσμα, και συγκεκριμένα το 2020, οι αρμόδιοι φορείς μελετούν την επιβολή περαιτέρω μειώσεων όσον αφορά τις μέσες εκπομπές CO2 σε ελαφρά φορτηγά και βαν, στο ύψος των 150 ή ακόμα και 135 γρ./χλμ., αλλά και την επιβολή προστίμων σε κατασκευαστές μοντέλων που δεν θα καταφέρουν τελικά να ακολουθήσουν τις αποφάσεις που τελικά θα ληφθούν από την Ε.Ε. στο συγκεκριμένο θέμα.

Προς το παρόν, ωστόσο, όλα τα παραπάνω παραμένουν στο επίπεδο των προτάσεων-εισηγήσεων με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!