top icon
Επικαιρότητα

Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της ΕΛΠΑ, του Συνδέσμου Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, του ΟΑΣΑ και της Επιτροπής Αναθεώρησης του ΚΟΚ είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα αρχών για το νέο Kώδικα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των οδικών ατυχημάτων και την εκπαίδευση των οδηγών. 
 
Ανάμεσα στα θέματα ήταν:
Η επικαιροποίηση των εκπαιδευτικών βιβλίων για τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα ΚΟΚ και οδικής ασφάλειας, η αναθεώρηση του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Point System), η επιμόρφωση των εκπαιδευτών οδηγών, η αποτελεσματικότερη λειτουργία των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, η οδική εκπαίδευση και άλλα.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης δήλωσε:
 
«Ο ΚΟΚ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Γι αυτό και προωθούμε την αναθεώρηση του, διότι θέλουμε λιγότερο αίμα στην άσφαλτο. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι αλλαγές που σχεδιάζουμε έχουν παιδαγωγικό και όχι εισπρακτικό χαρακτήρα. Είναι ενδεικτικό ότι ταυτόχρονα τροποποιούμε και το Point System, το οποίο μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά. Αναθεωρούμε τους βαθμούς και τις ποινές και αλλάζουμε το σύστημα διαχείρισης. Έχουμε προκηρύξει διαγωνισμό, ώστε με την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ να υπάρχει ένα μηχανογραφημένο σύστημα άμεσης καταγραφής των βαθμών και ενημέρωσης των πολιτών για τις παραβάσεις που έχουν διαπράξει, ούτως ώστε να επιβάλλονται χωρίς καθυστερήσεις οι προβλεπόμενες ποινές».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ