X
Επικαιρότητα

Περί απόσυρσης και τεκμηρίων

Στα επόμενα χρόνια μεταθέτουν οι αρμόδιοι υπουργοί την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των Ι.Χ.

Απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο κρατικής επιχορήγησης για την ανανέωση του στόλου των ΙΧ. Η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια χρηματοδότησης της απόσυρσης των παλαιών και ρυπογόνων επιβατικών αυτοκινήτων.
Το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί εντός του 2009, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, «στη μέση του προϋπολογισμού δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις».
Η επιτροπή του υπουργείου για τις Πράσινες Μεταφορές δηλώνει πάντως έτοιμη να υποβάλει τις προτάσεις της για το θέμα, οι οποίες περιλαμβάνουν και αντικίνητρα για τη χρήση των αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας, όπως αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και συχνότερους ελέγχους στα ΚΤΕΟ.
Όσον αφορά το θέμα των τεκμηρίων, σύμφωνα με πληροφορίες των 4ΤΡΟΧΩΝ, η σχετική διάταξη δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομίας. Αντιθέτως, αναμένεται να συμπεριληφθεί, υπό τη μορφή τροπολογίας, σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη του έτους.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!