top icon
Επικαιρότητα

Πέντε νέα μοντέλα από την Audi!

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει πέντε νέα μοντέλα που θα δούμε σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαιώνει πέντε νέα μοντέλα που θα δούμε σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Σε επίσημη συνέντευξη τύπου, η Audi έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα των μελλοντικών της κινήσεων αναφορικά με τις νέες της προτάσεις. Όπως επιβεβαιώθηκε, το πρώτο «χτύπημα» αφορά στη μεσαία κατηγορία, και ειδικότερα στο premium παρακλάδι τους, με την παρουσίαση της επόμενης γενιά του δημοφιλούς Α4. Το νέο γερμανικό σεντάν θα βασίζεται στη πλατφόρμα MLB 2, που βρίσκει εφαρμογή στους κόλπους του Ομίλου VW σε αυτοκίνητα που έχουν εγκατεστημένο τον κινητήρα κατά το διαμήκη άξονα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η επίσημη πρεμιέρα του νέου Audi A4 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες το προσεχές φθινόπωρο.

Από εκεί και πέρα, στις αρχές περίπου της επόμενης χρονιάς η Audi αναμένεται να παρουσιάσει το διάδοχο του Q5, το οποίο αναμένεται να δώσει εκ νέου τη μάχη του στις κατά τόπους αγορές με την BMW X3 αλλά και τις αντίστοιχες σε χαρακτήρα προτάσεις της Mercedes. Σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε, το νέο Audi Q5 θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται στο Μεξικό. Ωστόσο, το σημαντικότερο νέο αφορά στην πρεμιέρα του Q1, του ολοκαίνουργιο entry level crossover μοντέλου των Γερμανών, το οποίο θα βασίζεται, που άλλου, στην ευέλικτη πλατφόρμα MQB. Σε αυτή, με άλλα λόγια, που «πατά» το VW Golf και τα… παράγωγα, ομοεθνή και όχι μόνο, μοντέλα του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο Audi Q1 θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2016, ενώ η κατασκευή του αναμένεται να γίνει σε νέες εγκαταστάσεις στο γνωστό πολύ-εργοστάσιο των Γερμανών, που βρίσκεται στο Ίνγκολσταντ. Με διαστάσεις παραπλήσιες με εκείνες του Golf και μεταξόνιο που θα υπερβαίνει ελάχιστα τα 2,6 μ., το νέο Q1 θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, στα πλάνα των Γερμανών εντάσσεται η πρεμιέρα δύο ακόμα crossover μοντέλων, σε μία προσπάθεια ο συγκεκριμένος τύπος οχημάτων να υπερβαίνει το 1/3 της συνολικής παραγωγής της εταιρείας. Το πρώτο είναι το Q6, μία πιο σπορτίφ εκδοχή του Q5, καθώς και το Q8, ενός αυτοκινήτου που θα βασίζεται στο νέο Q7 ακολουθώντας τα χνάρια της BMW X6._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ