top icon
Επικαιρότητα

Πειραματική συσκευή υποβοήθησης βαδίσματος Honda

Η Honda Motor Co., Ltd. παρουσίασε τη δεύτερη πειραματική της συσκευή υποστήριξης βαδίσματος με υποστήριξη σωματικού βάρους.

Η Honda Motor Co., Ltd. παρουσίασε τη δεύτερη πειραματική της συσκευή υποστήριξης βαδίσματος με υποστήριξη σωματικού βάρους, για μείωση της επιβάρυνσης των ποδιών του χρήστη* όταν βαδίζει, ανεβαίνει ή κατεβαίνει σκαλοπάτια και όταν βρίσκεται σε σκυφτή στάση. Η Honda ξεκινάει τώρα τη δοκιμή της συσκευής σε πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά της.
 
Η νέα συσκευή υποβοήθησης βαδίσματος μειώνει το φορτίο στους μυς των ποδιών και τις αρθρώσεις, (στους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους), υποστηρίζοντας ένα μέρος του σωματικού βάρους. Η συσκευή έχει απλή δομή που αποτελείται από κάθισμα, πλαίσιο και παπούτσια και ο χρήστης αρκεί να φορέσει απλά τα παπούτσια και να σηκώσει το κάθισμα στη θέση του. Στη συνέχεια, ένας μηχανισμός που κατευθύνει τη δύναμη υποστήριξης προς το κέντρο βάρους του χρήστη και η ικανότητα ελέγχου της δύναμης υποστήριξης, σε συντονισμό με την κίνηση των ποδιών – και τα δύο καινοτομίες της Honda – βοηθούν τη συσκευή να προσφέρει φυσική υποστήριξη σε διάφορες στάσεις και κινήσεις του σώματος.
 
Η Honda ξεκίνησε την έρευνα μιας συσκευής υποβοήθησης βαδίσματος το 1999, με στόχο να προσφέρει σε περισσότερα άτομα τη χαρά της μετακίνησης. Η Honda απέκτησε την τεχνογνωσία για την εξέλιξη της συσκευής υποβοήθησης βαδίσματος μέσα από τη διεξοδική μελέτη του ανθρώπινου βαδίσματος, στο πλαίσιο της έρευνας και εξέλιξης του προηγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ της, ASIMO. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Θεμελιώδους Τεχνολογίας (Fundamental Technology Research Center) της Honda R&D Co., Ltd. στο Wako, Saitama. Για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της πειραματικής αυτής συσκευής, η Honda σκοπεύει να τη δοκιμάσει στο εργοστάσιό της στο Saitama (στο Sayama, Saitama), από αυτό το μήνα.
* Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για άτομα που μπορούν ακόμα να βαδίζουν μόνα τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ