X
Επικαιρότητα

«Πάτρα -Αυτοκίνητο -Περιβάλλον»

«Πάτρα –Αυτοκίνητο –Περιβάλλον» ήταν το θέμα της εσπερίδας προβληματισμού που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την υποστήριξη της Τoyota Ελλάς. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πάτρας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και το Ecocity, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των φορέων της πόλης και των παραγωγικών τάξεων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάγκη ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα της ρύπανσης που συνεχώς διογκώνεται στην Πάτρα και η κινητοποίηση της πολιτείας προς την ανάληψη μέτρων για τον περιορισμό της. Από τους ομιλητές, ο κ. Μίλτος Τσοσκούνογλου, Περιβαλλοντολόγος και Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ, μίλησε για το παγκόσμιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αυξάνεται όλο και περισσότερο και απειλεί τη ζωή στον πλανήτη μας. Αναφερόμενος με τη σειρά του στο πρόβλημα της ρύπανσης, ο κ. Αθανάσιος Σαφάκας, καθηγητής Ηλεκτρομηχανικής Μετατροπής Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πάτρας, επισήμανε ότι η ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά και καινοτόμα μέτρα για τον περιορισμό της εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων. Τέλος, οι πολίτες της Πάτρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, από τον Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνο Κεπαπτσόγλου, τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας για τα κύρια αίτια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές και τις επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων τους.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες της Τoyota Ελλάς για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στα αστικά κέντρα. Η οικολογική αυτοκίνηση, η χρησιμοποίηση νέων πηγών ενέργειας και η ανάπτυξη λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας, βρίσκονται στον πυρήνα της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας που πρεσβεύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!