top icon
Επικαιρότητα

Παρίσι: δύο νέα concept από τη Renault

Πέρα από το εντυπωσιακό «Nepta», η Renault παρουσιάζει στο Παρίσι άλλα δύο concept cars, που προετοιμάζουν το δρόμο για δύο νέα μοντέλα παραγωγής. Το ένα από αυτά θα είναι το επόμενο Twingo και το έτερο θα αποτελέσει το πρώτο της SUV.
 
Όλα αυτά δείχνουν καθαρά πως η διετία 2007-2008 θα είναι για τη γαλλική εταιρεία μια περίοδος επίθεσης στην παγκόσμια αγορά, με «όπλο» της εντελώς νέα μοντέλα. Επομένως, θα διεκδικήσει ξανά με σημαντικές προϋποθέσεις την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη, την οποία μέχρι στιγμής χάνει από τη VW στη χρονιά που διανύουμε.  
 
Twingo concept
Μέσα στο 2007 θα είναι έτοιμη η έκδοση παραγωγής του νέου Τwingo, του οποίου το concept παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση του Παρισιού. Με σπορ και νεανική εμφάνιση, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του, το Twingo concept φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο τελικό του σχήμα, με το οποίο θα το γνωρίσουμε σε λίγους μήνες.
 
«Προχωρημένη» δείχνει και η σχεδίαση των εσωτερικών χώρων του αυτοκινήτου, ενώ είναι σίγουρο ότι κάποιες από τις πρακτικές λύσεις που προτείνονται σε αυτό θα περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής. Το πρωτότυπο της Πόλης του Φωτός εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 100 ισχύ ίππων και 14,8 χλγμ. ροπής. Το μηχανικό σύνολο του Τwingo concept συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.
 

Koleos concept

Στο Παρίσι κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του και το concept του πρώτου SUV της εταιρείας, που προς το παρόν φέρει την ονομασία Koleos. Το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2008. Το «πάτωμα» του Κoleos, όπως και το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει, δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Νissan. Όσον αφορά στο σχεδιασμό του, αυτός έγινε στην Κορέα, στις εγκαταστάσεις της Renault Samsung Motors.
 
Το πρωτότυπο του Κoleos εφοδιάζεται με 16βάλβιδο δίλιτρο turbodiesel κινητήρα, απόδοσης 180 ίππων. Αυτός συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Όσο δε για τα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, το Koleos εξοπλίζεται με Brake Assist, ESP, ABS, σύστημα υποβοήθησης κατάβασης και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρειες.
 

TWINGO CONCEPT

Μήκος: 3,600 μ.
Πλάτος: 1,727 μ
Ύψος: 1,411 μ.
Κινητήρας: 4κύλινδρος 16βάλβιδος turbo 1.2 λίτρων
Ισχύς: 100 ίπποι
Κιβώτιο ταχυτήτων: χειροκίνητο 6 σχέσεων 
KOLEOS CONCEPT
Μήκος: 4,52 μ.
Πλάτος: 1,89 μ.
Ύψος: 1,70 μ.
Κινητήρας: 2λιτρος 16βάλβιδος turbodiesel
Ισχύς: 180 ίπποι
Κιβώτιο ταχυτήτων: χειροκίνητο 6 σχέσεων 
Τροχοί: 19 ιντσών

Ελαστικά: Hankook 255/50 R19

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ