top icon
Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο Μοντεζέμολο από την προεδρία της Ferrari

Ο Λούκα ντι Μοντεζέμολο παραιτήθηκε από την προεδρία της Ferrari, την οποία αναλαμβάνει πλέον ο ιθύνων νους της Fiat Chrysler Automobiles, o Σέρζιο Μαρκιόνε.

Ο Λούκα ντι Μοντεζέμολο παραιτήθηκε από την προεδρία της Ferrari, την οποία αναλαμβάνει πλέον ο ιθύνων νους της Fiat Chrysler Automobiles, o Σέρζιο Μαρκιόνε.


Ο πρόεδρος της Scuderia Λούκα ντι Μοντεζέμολο (επιλογή του ίδιου του Έντσο, υπηρέτησε τη Ferrari σε διάφορες νευραλγικές θέσεις από τις αρχές σχεδόν της δεκαετίας του 70), δήλωσε με έμφαση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Μόντσα πως μόνο αυτός θα αποφασίσει πότε θα φύγει από το Μαρανέλο. Όμως, αυτό δεν άρεσε στον Σέρτζιο Μαρκιόνε.


Το αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles προχώρησε την υπόθεση, με την άμεση τοποθέτησή του: Η εταιρεία και μόνο αυτή μπορεί να αποφασίσει για όλους και για όλα, αφού αυτή είναι υπεράνω όλων και κανείς δεν είναι αντικατατάστατος. Από εκεί και πέρα, η παραίτηση για τον Μοντεζέμολο ήταν μονόδρομος.

Με κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντεζέμολο και ο Σέρτζιο Μαρκιόνε το μεσημέρι της Τετάρτης προσπάθησαν να εξηγήσουν την αποχώρηση του πρώτου από την Ferrari καθώς και τι κρύβει το μέλλον για το κόσμημα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αποφασίστηκε λοιπόν η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον όμιλο Fiat είναι καλύτερο να μη διαχειριστεί από έναν πρόεδρο που είναι επικεφαλής επί 23 χρόνια αλλά από το αφεντικό του ομίλου. Ο Μαρκιόνε γνωρίζοντας τι συζητάει ο κόσμος είπε ότι δεν θα παραχθεί SUV από τη Ferrari, η παραγωγή θα μείνει στο Μαρανέλο ενώ γενικά δεν θα απειληθεί η ανεξαρτησία και αυτονομία της εταιρείας μέσα στoυς κόλπους της Fiat Chrysler. Η αποζημίωση του Μοντεζέμολο λέγεται ότι είναι στο επίπεδο των 27 εκ. ευρώ, ενώ ο ίδιος προαλείφεται για την κορυφαία θέση σε ένα άλλο κρίσιμο κεφάλαιο για τους Ιταλούς: την Alitalia.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ