X
Επικαιρότητα

Πανευρωπαϊκή ημέρα Οδικής Ασφάλειας

Η Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, γιορτάζεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώς η ημέρα Οδικής Ασφάλειας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιορτάζουν σήμερα, 13 Οκτωβρίου, την ημέρα Οδικής Ασφάλειας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την ευαισθητοποίηση των οδηγών και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2001 η Ε.Ε. θρήνησε 54.000 θύματα στο δρόμο, θέτοντας έκτοτε ως στόχο το 2010 ο αριθμός αυτός να μειωθεί στο μισό.
Η Ευρωπαϊκή ημέρα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας ως αντικείμενο την «Οδική Ασφάλεια στις πόλεις μας». Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, συμβαίνουν με σχετικά χαμηλές ταχύτητες, στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ευρωπαϊκή ένωση έχει καταρτήσει τη λίστα μίας σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα κράτη-μέλη της, με την Ελλάδα όμως να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτή… Με χθεσινή ανακοίνωσή του, πάντως, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ενημέρωσε ότι ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης θα παραστεί στην εκδήλωση επαναλειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Ρέντη.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!