X
Επικαιρότητα

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο από την Bentley!

Με τον Juha Kankkunen στο πηδάλιο μιας Continental Supersports Convertible, η Bentley κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο.

Ο Φινλανδός, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (’86, ‘87, ‘91 και ‘93), Juha Kankkunen και η Bentley κατέρριψαν πριν λίγες μόλις μέρες με την… αρωγή μιας ανοιχτής Continental Suepersports το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο, αγγίζοντας τα 330,695 χλμ./ώρα.

Σημειώνουμε πως μέχρι σήμερα τα ηνία του είδους κατείχαν τόσο ο Φινλανδός, όσο και η διάσημη βρετανική εταιρεία από το Crewe, όταν το 2007 είχαν καταφέρει στην ίδια ακριβώς τοποθεσία (στο Oulu της Φινλανδίας) να επιτύχουν με μια Continental GT μια τελική ταχύτητα της τάξης των 321,6 χλμ./ώρα. Αξίζει να παραθέσουμε εδώ πως το εν λόγω ρεκόρ προέκυψε ως ο μέσος όρος της τελικής ταχύτητας που σημείωσε η τετρακίνητη και 6λιτρη Continental Supersports κινούμενη και προς τις δύο κατευθύνσεις της ευθείας συνολικού μήκους 16,5 χλμ., όπου η θερμοκρασία περιβάλλοντος άγγιζε του -30 βαθμούς Κελσίου και το πάχος του πάγου, που αποτελούσε και την επιφάνεια πάνω στην οποία κινούνταν το όχημα, τα 70 εκ.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε έφερε ελάχιστες τροποποιήσεις σε σχέση με τις συμβατικές Supersports Convertible. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τα χειμερινά ελαστικά της Pirelli, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και συγκεκριμένα στον προφυλακτήρα, είχε προσαρμοστεί ένα… αλεξίπτωτο (για λόγους ασφαλείας και μόνο), ενώ στο εσωτερικό οι ιθύνοντες της εταιρείας είχαν τοποθετήσει ένα προστατευτικό roll cage. Μάλιστα, όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, ειδικά για την περίσταση ο V12 κινητήρας δεν κατανάλωνε βενζίνη αλλά βιοαιθανόλη Ε85.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Wolfgang Dürheimer, «θα γιορτάσουμε το κατόρθωμα αυτό παρουσιάζοντας στην Έκθεση της Γενεύης μια extreme Bentley, η οποία θα είναι η πιο δυνατή Bentley που θα κοσμείται από το λογότυπο της μάρκας μας». Το εν λόγω αυτοκίνητο, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, θα παραχθεί σε μόλις 100 συλλεκτικά αντίτυπα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την ονομασία Supersports Plus. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!