X
Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, διοργάνωσε στις 5 & 6 Ιουνίου 2006 εκδήλωση στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος με θέμα «Κερδίστε Οξυγόνο. Χρησιμοποιήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ Μιχάλης Λιάπης.
Στην εκδήλωση αυτή, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν και τεχνολογίες μεταφορών φιλικών προς το περιβάλλον.  Η Τoyota έδωσε το παρόν με το αυτοκίνητο υβριδικής τεχνολογίας Prius και την τεχνολογία «Toyota Hybrid Synergy Drive».  Το Prius θεωρείται από τότε που λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία το 1997 έχει πουλήσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ενώ η δυναμικότητα παραγωγής έχει αυξηθεί περαιτέρω προκειμένου να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.
Επιπλέον, το EuroNCAP έχει αναγνωρίσει τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας του Prius, με μία κατάταξη 5 αστέρων για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, και με το υψηλότερο μέχρι στιγμής σκορ στην προστασία των παιδιών 43 βαθμοί (4 αστέρια). 
Στην εκδήλωση «Κερδίστε Οξυγόνο. Χρησιμοποιήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μ. Λιάπης  περιηγήθηκε στο χώρο της έκθεσης, ενημερώθηκε για την τεχνολογία της Toyota, «Hybrid Synergy Drive», που αποτελεί λύση για καταναλωτές που επιθυμούν καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται από το Υπουργείο το ενδεχόμενο να δοθεί κατά εξαίρεση στα υβριδικά αυτοκίνητα άδεια για να κυκλοφορούν ως ταξί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!