top icon
Επικαιρότητα

P.I.C.K. 2010

H Πάτρα γιορτάζει το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, με τη δεύτερη εκδοχή του PICK που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρυσι από τοπικούς φορείς, αγωνιζόμενους και θεατές, να βρίσκεται προ των πυλών.

H Πάτρα γιορτάζει το ερχόμενο διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, με τη δεύτερη εκδοχή του PICK που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρυσι από τοπικούς φορείς, αγωνιζόμενους και θεατές, να βρίσκεται προ των πυλών. Το εγχείρημα ήταν πρωτότυπο και δύσκολο. Η τοπική λέσχη της Πάτρας Α.Ο.Π., έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας διοργάνωσης γεγονότων, τηλεοπτικών παραγωγών και υπηρεσιών επικοινωνίας Elevator, που ανέλαβε το δύσκολο έργο της προβολής και προώθησης του αγώνα, προχώρησε στη διοργάνωση του 1ου P.I.C.K., το Σεπτέμβριο του 2009. Για λίγες ημέρες, η Πάτρα θύμισε Μονακό και μπορεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να μην υπήρχαν μονοθέσια της Formula 1, όμως ο τριψήφιος αριθμός των καρτ, οι πολύχρωμες τέντες, τα φορτηγά και οι υποστηρικτικές εκδηλώσεις συνέθεταν ένα ιδιότυπο, φθινοπωρινό καρναβάλι. Με αυτά τα δεδομένα, είναι έτοιμη η 2η έκδοση του πρωτότυπου, για τα ελληνικά δεδομένα, αγώνα καρτ. Γράφουμε ελληνικά δεδομένα, διότι τέτοιοι αγώνες πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αφού πέραν του Μονακό, διοργανώνονται και σε πόλεις όπως το Cardiff και το Wipperfurth, σε Αγγλία και Γερμανία αντίστοιχα. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως η περσινή έκδοση του αγώνα είχε ως προσωπικό ασφαλείας 80 κριτές, ενδεικτικό της έμφασης που δίνουν οι διοργανωτές στην ασφάλεια της εκδήλωσης. 
Η Λουξ προσκαλεί όσους δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν την αγωνιστική αυτή γιορτή από κοντά, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο www.loux.gr και με μία απλή εγγραφή στην πλατφόρμα ζωντανών μεταδόσεων να παρακολουθήσουν όχι μόνο τις εκδηλώσεις που θα μεταδίδονται ζωντανά, αλλά και ένα τεράστιο πλήθος οπτικοακουστικού υλικού κατ’ απαίτηση (on-demand),  που θα καλύπτει άλλες πτυχές των αγώνων, όπως συνεντεύξεις, αποτελέσματα, κατατάξεις κλπ. Από κοντά ή από την οθόνη σας απολαύστε ζωντανά την δράση και την αδρεναλίνη της ταχύτητας σε έναν ξεχωριστό αγώνα που θα αγαπήσετε.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Mini 60
Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν οδηγοί ηλικίας 8-12 ετών. Τα καρτ πρέπει να είναι εφοδιασμένα με δίχρονους κινητήρες μέχρι 60 κ.εκ., χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και με δελτίο αναγνώρισης CSAI (Commisione Sportiva Automobilistica Italiana) 2005-2009. Το ελάχιστο βάρος πρέπει να είναι 105 κιλά μαζί με τον οδηγό.

KF3
Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν οδηγοί ηλικίας 12-15 ετών. Τα καρτ πρέπει να διαθέτουν δίχρονους υδρόψυκτους κινητήρες 125 κ.εκ. με δελτίο αναγνώρισης CIK/FIA και όριο στροφών τις 14000 σ.α.λ. Το ελάχιστο βάρος του συνδυασμού είναι 145 κιλά μαζί με τον οδηγό.

Loux
Πρόκειται για τοπική κατηγορία που έχει θεσπιστεί από τον Α.Ο.Π. και διεξάγεται στην περιοχή της Πάτρας, έχοντας πάρει την ονομασία του από το χορηγό του ομώνυμου θεσμού. Οι οδηγοί μπορούν να είναι ηλικίας 15 ετών και άνω και τα καρτ κυβισμού 125 κ.εκ. Υπάρχει περιορισμός σε αριθμό συμμετοχών, οι οποίες πρέπει να είναι μέχρι 25 και να συμμετέχουν μόνο στο θεσμό «Loux» της λέσχης.

Elevator
Ακόμη μια ιδιότυπη κατηγορία, που έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν της εταιρείας προώθησης του αγώνα. Ουσιαστικά πρόκειται για τους ίδιους κανονισμούς με αυτούς της Loux, μόνο που σε αυτόν συμμετέχουν και οδηγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα με καρτ αυτών των προδιαγραφών.

Super
Επίσης μια κατηγορία με περιορισμό συμμετοχών στις 25, με οδηγούς ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ελάχιστο βάρος του συνόλου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 180 κιλά μαζί με τον οδηγό, αν ο κινητήρας είναι τύπου KZ2 και τα 170 κιλά αν είναι τύπου DD2.

Η ΠΙΣΤΑ
Η χάραξη της διαδρομής είναι ίδια με την περσινή. Έχει μήκος 920 μέτρα και χωρητικότητα 25 καρτ, είναι δεξιόστροφη και ενδείκνυται για προσπεράσματα σε συγκεκριμένα σημεία. Η ευθεία εκκίνησης/τερματισμού βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ μετά την έξοδο από την πλατεία τα καρτ διασχίζουν την οδό Μαιζώνος. Έπειτα, στρίβουν στην οδό Πατρέως προτού βρεθούν στην Κορίνθου. Ακολουθεί η είσοδος στην πλατεία Γεωργίου από το άνω μέρος, η επιστροφή στην οδό Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια τα καρτ επιστρέφουν στην οδό Μαιζώνος μέσω της οδού Αγίου Νικολάου. Έτσι, βρίσκονται ξανά στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού μετά από ένα γύρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο αγώνας μπορεί να έχει φιλικό χαρακτήρα, ωστόσο οι κανονισμοί που τον διέπουν αντιστοιχούν με αυτούς του πρωταθλήματος. Έτσι, θα υπάρχουν ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, ημιτελικός και τελικός. Οι χρονομετρημένες δοκιμές καθορίζουν την σειρά εκκίνησης του ημιτελικού. Η κατάταξη στον ημιτελικό καθορίζει την σειρά εκκίνησης του τελικού, ενώ σε όλους τους αγώνες, νικητής αναδεικνύεται ο οδηγός που θα κερδίσει στον τελικό.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Έλεγχος εξακρίβωσης
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου: Ελεύθερες δοκιμές
Χρονομετρημένες δοκιμές
Ημιτελικοί
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου: Τελικοί
Απονομές
Ιστοσελίδα: www.pickpatras.gr

Σημειώστε πως, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στους τελικούς, οι οδηγοί της κατηγορίας Mini θα πρέπει να συμπληρώσουν 12 γύρους, ενώ οι οδηγοί των υπόλοιπων 4 κατηγοριών από 15 γύρους αντίστοιχα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Α.Ο.Π., έχοντας την πιστοποίηση των ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ καθώς και CIK/FIA. Πολύ σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουν το εγχείρημα. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσου Αποστολόπουλου στον αγώνα. Παράλληλα, ο ρόλος του Επίτιμου Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, έχει δοθεί τιμητικά στο Νομάρχη Αχαΐας και στο Δήμαρχο Πατρέων, τους κυρίους Δημήτρη Κατσικόπουλο και Ανδρέα Φούρα, στοιχεία που δείχνουν του λόγου το αληθές. Τέλος, πολύ σημαντική είναι η παρουσία της εταιρείας προώθησης Elevator, η οποία φροντίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, αφήνοντας στους ανθρώπους του Α.Ο.Π. το καθαρά οργανωτικό κομμάτι σε αγωνιστικό επίπεδο. Φυσικά, πολύ σημαντική είναι και η παρουσία των χορηγών, με την εταιρεία αναψυκτικών Loux να ηγείται μιας αρμάδας υποστηρικτών. _Ν.Δ.[email protected]

 
Αποτελέσματα 2010
Mini: Θ. Ζαχαρέλλης, Parolin/Vortex
KF3: Σ. Διαμαντόπουλος, Birel/TM
Super: Μ. Καλογεράτος, Birel/TM
Elevator: Β. Ζάχος, Zanardi/Rotax
Extreme: Σ. Μοβσεσιάν, Arrow/Rotax
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ