X
Επικαιρότητα

Opel Monza Concept

Πλήρης αποκάλυψη του νέου concept που θα παρουσιάσει η Opel τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αναβιώνοντας την ονομασία Monza.

Πλήρης αποκάλυψη του νέου concept που θα παρουσιάσει η Opel τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αναβιώνοντας την ονομασία Monza.

Η εξωτερική εμφάνιση του τετραθέσιου
concept εκπλήσσει, με τις μεγάλες πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω σαν τα φτερά του γλάρου, ενώ λείπουν οι μεσαίες κολώνες. Η σχεδίασή του προφανώς προδίδει και τη νέα γραμμή, που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.


To
εσωτερικό του sport coupe αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακό, με τα καθίσματα να διαθέτουν συνδυασμό υλικών χρωμίου-δέρματος-ξύλου, ενώ η ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη αφής και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διευρύνουν περαιτέρω τις θετικές εντυπώσεις.


Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα της Cadillac ATS, με τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Το μήκος του είναι 4,69 μέτρα, ενώ το ύψος του είναι 1,31 μέτρα. Από μηχανικής πλευράς οι νέοι υπερτροφοδοτούμενοι SIDI θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το κύριο βάρος της κίνησής του, ενώ προφανώς στο μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει αργότερα θα δούμε και τον δίλιτρο της συγκεκριμένης σειράς, ισχύος 250 ίππων. Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με χειροκίνητο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων.


Το Monza είχε μια πολύ καλή παρουσία στη γκάμα της Opel τις δεκαετίες του ʼ70 και του ʼ80, παραμένοντας στην παραγωγή έως το 1986.



 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!