X
Επικαιρότητα

Opel Meriva Concept

Η Opel παρουσιάζει το Meriva Concept στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, από τις 6 έως τις 16 Μαρτίου. Αυτό που αντιπροσωπεύει είναι το όραμα για ένα μελλοντικό, μικρό monocab, μία κατηγορία της οποίας ηγείται το Μeriva από το 2003 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά.
Με το Zafira, το Meriva και σύντομα με το Agila, η Opel έχει μια επιτυχημένη πορεία στα μοντέλα ενός όγκου, αμαξώματα των οποίων το καπό και το πορτμπαγκάζ δεν ξεχωρίζουν εμφανώς από την καμπίνα. Σχεδόν 335.000 Zafira και Meriva πουλήθηκαν το 2007. Το ένα στα πέντε μοντέλα Opel που πωλούνται σήμερα είναι monocab, ενώ σε όλη την αγορά το ποσοστό είναι μόλις ένα στα οκτώ αυτοκίνητα.
Το Meriva Concept μεταφέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας σε ένα μικρό monocab και την αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο. Το πλαϊνό προφίλ φέρει χαρακτηριστικές γραμμές σε σχήμα «tick» (√), ένα σχεδιαστικό στοιχείο που εμφανίστηκε στα πρωτότυπα GTC Coupé και Flextreme. Ιδιαίτερα αισθητή είναι η γραμμή αυτή στο ύψος των παραθύρων στην κολώνα Β, που επιτρέπει πολύ καλή ορατότητα στους πίσω επιβάτες.
Τα στοιχεία του πίσω μέρους –ιδιαίτερα τα πίσω φώτα– θυμίζουν το Insignia, το νέο μεσαίο μοντέλο της Opel που πρόκειται να λανσαριστεί το φθινόπωρο. Η οροφή του μοντέλου ενός όγκου που κατεβαίνει ομαλά προς τα πίσω, υπογραμμίζει το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!