X
Επικαιρότητα

Opel Ampera EV

Τα πρώτα σκίτσα του Opel Ampera EV διέρρευσαν ήδη στο διαδίκτυο πριν την επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου στην Έκθεση της Γενεύης.

Αν και η General Motors θα ήθελε να κρατήσει κρυμμένο το πρωτότυπο της Opel Ampera EV μέχρι την επίσημη παρουσίαση στην Έκθεση της Γενεύης, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ήδη τα πρώτα επίσημα σκίτσα διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Και δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, ότι το Ampera δεν είναι παρά ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο Chevy Volt, κάτι το οποίο είχαμε ήδη εικάσει.
Όπως φαίνεται, οι μοναδικές οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων έχουν να κάνουν με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω καθώς και με τις νέες ζάντες αλουμινίου – και εδώ οι διαφορές σταματούν.
Εάν όλα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα της GM, το Ampera θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με τα σήματα των Opel και Vauxhall, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του στην Αμερική στις αρχές του 2010. Το Ampera χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το Volt, όπου με μία μόνο φόρτιση από απλή παροχή 230V, επιτυγχάνεται αυτονομία 60 χλμ. με χρήση αποκλειστικά των μπαταριών λιθίου-ιόντων. Στις μεγαλύτερες αποστάσεις το 5θυρο χάτσμπακ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ρεύμα για την κίνησή του, το οποίο όμως παράγεται από μία μικρή εσωτερική γεννήτρια εσωτερικής καύσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!