X
Επικαιρότητα

Opel Ampera EV: το ευρωπαϊκό Chevy Volt;

Η General Motors έκανε τελικά την πολύ-αναμενόμενη ανακοίνωση για το μεγάλης εμβέλειας ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης.

Η General Motors έκανε τελικά την πολύ-αναμενόμενη ανακοίνωση για το μεγάλης εμβέλειας ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης του 2009 (5-15 Μαρτίου). Το 5θυρο, 4θέσιο Opel Ampera θα εμπεριέχει την τεχνογνωσία της GM στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, την οποία ονομάζει «Voltec», βάσει της οποίας το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία έως 60 χλμ. με αποκλειστική χρήση των συσσωρευτών του, τεχνολογίας ιόντων λιθίου, ενώ η φόρτιση γίνεται από το απλό δίκτυο των 240 βολτ. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, το όχημα εξακολουθεί να κινείται με ηλεκτρισμό, που προέρχεται όμως από ένα μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης.
«Με το Ampera, η Opel θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα προσφέρει στους πελάτες της τόσο μεγάλη αυτονομία σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα», λέει ο Alain Visser, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της GM Ευρώπης.
Παρόλο που η Opel δεν κάνει καμία αναφορά στο Chevy Volt, αν κρίνουμε από τις μηχανικές και τις αισθητικές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, αλλά και από τις προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου της GM Ευρώπης, Carl Peter Forster, σύμφωνα με τις οποίες η Opel θα αποκάλυπτε ένα ηλεκτρικό όχημα που θα προερχόταν από το Volt, τότε δικαιούμαστε να υποθέτουμε πως ακόμα και αν δεν πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχουν πολύ άμεση σχέση._Γ.Κυρ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!