top icon
Επικαιρότητα

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Ford Mondeo Vignale

Το νέο Mondeo Vignale είναι το πρώτο μιας νέας γκάμας μοντέλων της Ford, που στόχο έχουν να προσφέρουν μία υψηλού επιπέδου εξατομίκευση στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Το νέο Mondeo Vignale είναι το πρώτο μιας νέας γκάμας μοντέλων της Ford, που στόχο έχουν να προσφέρουν μία υψηλού επιπέδου εξατομίκευση στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Μέσα στην επόμενη χρονιά, τα ίδια προνόμια θα απολαμβάνει και το S-Max. Κάθε μοντέλο ολοκληρώνεται στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας, που περιλαμβάνει επίσης high-tech τεχνικές παραγωγής και 100 πρόσθετους ελέγχους ποιότητας. Eπίσης, είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη με σύστημα Active Noise Cancellation της Ford, που προσφέρει βελτιωμένη ηχομόνωση, αλλά και πίσω ανάρτηση integral link. Διαθέσιμο σε 4θυρες και wagon εκδόσεις, το Mondeo Vignale περιλαμβάνει premium εξοπλισμό όπως Pedestrian Detection, Intelligent All-Wheel Drive, ένα ισχυρό κινητήρα bi-turbo 2.0 TDCi των 210 ίππων και υβριδικά συστήματα κίνησης. Τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία που φέρει αποτελούν επιρροές από τον Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων Alfredo Vignale. Οι πελάτες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το νέο αποκλειστικό σύνδεσμο Ford Vignale Internet destination της Ford και online configurator (διαμορφωτή) για τη διερεύνηση επιλογών και τιμών. Επίσης, απολαμβάνουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για όλο το διάστημα ιδιοκτησίας, με την υποστήριξη ενός Συμβούλου Ford Vignale και 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη από το κέντρο Vignale One Call.

Κάθε μοντέλο Ford Mondeo Vignale ολοκληρώνεται στα χέρια έξι τεχνιτών του Vignale Centre στις εγκαταστάσεις της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας. Οι ειδικοί αφιερώνουν πάνω από δύο ώρες στο γυάλισμα της βαφής. Με την ίδια επιμέλεια φροντίζουν τις λεπτομέρειες και τη ραφή των 40 δερμάτινων κομματιών κομμένων με λέιζερ που τοποθετούνται σε κάθε κάθισμα. Κάθε δέρμα που χρησιμοποιείται στο premium Windsor Leather υποβάλλεται σε διαδικασία επιλογής, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα φυσικά ψεγάδια του υλικού. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση της εξαγωνικής καπιτονέ σχεδίασης Vignale και της πολυτελούς ραφής με μαλακά στοιχεία που εκτείνεται στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα, το υποβραχιόνιο και τα πάνω πάνελ των θυρών. Τα τελειωμένα κομμάτια εκτίθενται στον ήλιο για να διασφαλίζεται ότι με το πέρασμα του χρόνου η εξωτερική εμφάνιση παραμένει αναλλοίωτη. Το Ford Mondeo Vignale προσφέρει αθόρυβη, ομαλή και άνετη εμπειρία ταξιδιού με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών και μιας προηγμένης δομής πλαισίου. Το Active Noise Cancellation χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα, στρατηγικά τοποθετημένα σε όλη την καμπίνα, για να παρακολουθεί το θόρυβο του κινητήρα στο εσωτερικό. Προηγμένη ακουστική τεχνολογία ηχητικών κυμάτων αντίθετης φάσης αποσβένει το θόρυβο από τον κινητήρα και βελτιώνει το περιβάλλον της καμπίνας.

Στο εσωτερικό έχουν εφαρμοστεί βελτιωμένα μέτρα ηχομόνωσης που απομονώνουν την καμπίνα από το θόρυβο του δρόμου. Ακουστικό κρύσταλλο βοηθά στη μείωση των αεροδυναμικών θορύβων σε επίπεδα premium κατηγορίας. Η πίσω ανάρτηση integral link της Ford βελτιώνει την άνεση κυρίως για τους πίσω επιβάτες και μειώνει τα επίπεδα θορύβου επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να οπισθοχωρούν περισσότερο όταν βρίσκουν πάνω σε εμπόδια του δρόμου, όπως οι λακκούβες. Η άνεση των εμπρός επιβατών βελτιστοποιείται με τα Ford Multi-Contour Seats με λειτουργία μασάζ Active Motion. Σχεδιασμένα για μείωση της κόπωσης κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια, τα καθίσματα χρησιμοποιούν ένα σύστημα αποτελούμενο από 11 μαξιλαράκια που κάνουν μασάζ στους μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης.

Ανάμεσα στις αποκλειστικές λεπτομέρειες του εξωτερικού περιλαμβάνονται:

Μάσκα με εξαγωνική σχεδίαση σε σκούρο ματ μεταλλικό φινίρισμα με στιλπνό, αλουμινένιο πλαίσιο

High-gloss αεραγωγός με χρωμιωμένες μπάρες

Διπλές, χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής με αλουμινένιο πλαίσιο και ματ διακοσμητικά

Λεπτομέρειες χρωμίου στις πόρτες

High-gloss φινίρισμα στην κολόνα του παρμπρίζ και τις βάσεις εξωτερικών καθρεπτών και στις κεντρικές και πίσω κολόνες παραθύρων

18άρες και προαιρετικές 19άρες ζάντες αλουμινίου Vignale από νικέλιο σε αποκλειστική απόχρωση Vignale Nocciola

Κάθε μοντέλο Ford Vignale φέρει αποκλειστικό λογότυπο Vignale, εμπνευσμένο από την υπογραφή του Alfredo Vignale. Η θέση όλων των σημάτων, στοιχείων εξοπλισμού και διακοσμητικών εξωτερικού ελέγχεται από την ομάδα Vignale με όργανα λέιζερ. Το μεταλλικό χρώμα είναι στο βασικό εξοπλισμό, ενώ άλλες επιλογές περιλαμβάνουν αποχρώσεις Vignale Black, Vignale Silver και την premium βαφή τεσσάρων στρωμάτων Vignale White.

Ακόμη, το αυτοκίνητο προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και εξοπλισμό που συμβάλλουν σε μία πιο άνετη οδηγική εμπειρία. Το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection μπορεί να μειώσει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων με οχήματα ή ακόμη και πεζούς και να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως μερικές συγκρούσεις. Επίσης διατίθενται:

SYNC 2, προσφέρεται στάνταρ και επιτρέπει στους οδηγούς να χειρίζονται τα συστήματα τηλεφώνου, ψυχαγωγίας, A/C και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλή, καθομιλουμένη γλώσσα. Το σύστημα μπορεί να εμφανίσει ακόμα και μία λίστα τοπικών εστιατορίων με μία απλή εντολή: I m hungry

Active Park Assist featuring Perpendicular Parking επιτρέπει στους οδηγούς να ανιχνεύουν χώρους στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και να παρκάρουν με όπισθεν hands-free

Traffic Sign Recognition, προσφέρεται στάνταρ και προβάλλει το πιο πρόσφατο όριο ταχύτητας, πινακίδες ακύρωσης του ορίου και απαγορευτικά προσπέρασης στην οθόνη του ταμπλό

Active City Stop, που εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης για να περιορίσει τις επιπτώσεις ή να αποτρέψει μία σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα με ταχύτητες μέχρι 40 km/h

Ford Dynamic LED headlights, που συνδυάζουν τη διαύγεια φωτός ημέρας των προβολέων LED με το Adaptive Front Lighting System της Ford και προσαρμόζει τη γωνία και την ένταση φωτεινότητας της δέσμης σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον

Διατίθεται προηγμένο σύστημα ήχου και πλοήγησης Sony DAB με 12 ηχεία υψηλής πιστότητας, ενώ τα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας αναβαθμίζονται με μία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, ηλεκτρική πίσω πόρτα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Βελτιώνοντας την ασφάλεια των πίσω επιβατών, οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο (Inflatable Rear Seatbelts) της Ford ενεργοποιούνται άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος διαχέοντας τις δυνάμεις σύγκρουσης σε μία περιοχή του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη από όσο μία συμβατική ζώνη ασφαλείας.

Το Ford Vignale Mondeo προσφέρεται αποκλειστικά με ισχυρούς κινητήρες, όπως ο βενζινοκινητήρας 2.0 EcoBoost, ο TDCi diesel, και ο υβριδικός βενζινο-ηλεκτρικός κινητήρας 187 PS της Ford. Ο 2.0 EcoBoost προσφέρεται με 203 PS και 240 PS και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο 2.0 TDCi 180 PS συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και PowerShift αυτόματο, ενώ διατίθεται και με σύστημα Intelligent AWD της Ford για ομαλή μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση (FWD) σε τετρακίνηση (AWD). Τέλος, διατίθεται ο νέος κινητήρας Bi-turbo 2.0 TDCi 210 PS της Ford, που παρέχει ταχύτερη απόκριση και ροπή 450 Nm διαθέσιμη από τις 2000 σ.α.λ.

Η φιλοσοφία Ford Vignale περιλαμβάνει ένα μοναδικό προϊόν, στοιχεία lifestyle και μία εξατομικευμένη εμπειρία. Βασικό στοιχείο της εμπειρίας Ford Vignale, το Vignale Lounge αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των FordStores που η Ford λανσάρει σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, θα προσφέρει επίσης ειδικό σύμβουλο πελατών Ford Vignale και εξατομικευμένη υποστήριξη. Οι σύμβουλοι θα βοηθούν τους πελάτες να διαμορφώσουν τα οχήματά της, προβάλλοντας πληροφορίες σε ειδικά σχεδιασμένο τραπέζι αφής και ταμπλέτες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ