top icon
Επικαιρότητα

Όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της Alfa Romeo

Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση, αρχικά με τρία εντελώς νέα μοντέλα, που θα παρουσιαστούν μέχρι και το 2016. Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς έχουν στα σκαριά οι ιθύνοντες της Alfa Romeo.

Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση, αρχικά με τρία εντελώς νέα μοντέλα, που θα παρουσιαστούν μέχρι και το 2016. Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς έχουν στα σκαριά οι ιθύνοντες της Alfa Romeo.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας αλλά και όλα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει οι ιθύνοντες της μιλανέζικης φίρμας ήδη από τις αρχές Μαΐου (βλ. επένδυση ύψους 5 δις ευρώ για εξέλιξη και κατασκευή νέων μοντέλων), τρία είναι τα νέα μοντέλα που αναμένεται να εμπλουτίσουν τη γκάμα της AlfaRomeo μέσα στα προσεχή χρόνια. Και όλα αυτά σε μια προφανή προσπάθεια εμπορικής και όχι μόνο «ανάκαμψης» της διάσημης φίρμας, τόσο στη Γηραιά Ήπειρο, όσο και στην εξόχως ενδιαφέρουσα για την ίδια αγορά των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τα μέσα του 2016, την εμφάνισή του θα κάνει ένα εντελώς νέο σεντάν μοντέλο, που θα αντικαταστήσει την 159 (σ.σ.: θυμίζουμε πως η παραγωγή της σταμάτησε το 2011) και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με αμερικάνικα… γονίδια (βλ. Chrysler). Το αν ο αντίπαλος της σειράς 5 της BMW, του Audi Α6 και της νέας σειράς C της Mercedes θα ονομάζεται Giulia είναι προς το παρόν άγνωστο. Σε αντίθεση, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως το νέο αυτό οικογενειακό μοντέλο θα είναι πισωκίνητο στις «μικρές» εκδόσεις και τετρακίνητο στις πιο δυνατές. Κάτω από το καπό του project 952, όπως ήδη ονομάζεται το όλο εγχείρημα των Ιταλών, θα φιλοξενείται μια νέα γενιά κινητήρων με ένα ή δύο τούρμπο και σύστημα άμεσου ψεκασμού, με χωρητικότητα 2,2 λίτρων (4κύλινδρος) με ισχύ που θα ξεκινά από τους 180 ίππους και 3,3 λίτρων (V6), με απόδοση από 400 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση πιθανόν να υπερβαίνει τους 500! Ασφαλώς, προβλέπονται και ντίζελ εκδόσεις, μια 4κύλινσσρη με ισχύ από 120 ίππους και μια V6 με απόδοση από 250 ίππους.

Το δεύτερο νέο «όπλο» της Alfa Romeo θα είναι ένα μεσαίο SUV μοντέλο, που αναμένεται να αντιπαρατεθεί με προτάσεις όπως το Audi Q5. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το εν λόγω μοντέλο θα «πατά» στο δάπεδο του προαναφερθέντος νέου σεντάν της Alfa Romeo, από το οποίο μάλιστα θα δανείζεται και τους κινητήρες του. Η τρίτη νέα πρόταση της ιταλικής εταιρείας, η οποία αναμένεται να αποτελέσει και τη ναυαρχίδα της γκάμας της, θα είναι ένα πολυτελές σεντάν (βλ, σειρά BMW σειρά 7), το οποίο θα χρησιμοποιεί μια επιμηκυμένη εκδοχή του δαπέδου των δύο προηγούμενων μοντέλων.

Υπό… συζήτηση ωστόσο βρίσκονται ακόμα τρία νέα μοντέλα, για τα οποία όμως, προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Το πρώτο αφορά ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο, με 2 ή και 4 πόρτες, το οποίο θα βασίζεται στη νέα Giulia (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) αποτελώντας, ανάλογα με την επιλογή του αριθμού των θυρών, τον αντίπαλο των Audi A5 και BMW σειρά 4 ή μοντέλων όπως το A7 της Audi και σειρά 6 Gran Coupe της BMW, αντίστοιχα. Το δεύτερο αφορά ένα μεγάλο SUV, που ουσιαστικά θα κατασκευαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της αμερικάνικης αγοράς και λιγότερο της ευρωπαϊκής, στην οποία είναι αμφίβολο, εφόσον τελικά κατασκευαστεί, αν θα εισαχθεί. Τέλος, στα πλάνα της Alfa Romeo εντάσσεται ασφαλώς και η «γέννηση» του αντικαταστάτη της Giulietta, αν και προς το παρόν δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα πρόκειται για ένα 4θυρο ή χάτσμπακ μοντέλο, από το οποία θα είναι εύκολο να… προκύψει στο μέλλον και μια έκδοση κουπέ στα χνάρια της Alfa Romeo GT._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ