top icon
Επικαιρότητα

Οι προτεραιότητες του ΣΕΑΑ

Τους στόχους του νέου διοικητικού του συμβουλίου δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπρόσωπων Αυτοκινήτων.

Την έναρξης συνεργασίας με την πολιτεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κάμψη στην αγορά του αυτοκινήτου, έθεσαν ως κατεπείγοντα στόχο ο νέος πρόεδρος κ. Γιώργος Βασιλάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑΑ.
 
Όπως αναφέρεται στο Δελτίου Τύπου του Συνδέσμου:
 
«Στην κατεύθυνση αυτή:
Πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι στον κλάδο του αυτοκινήτου της χώρας μας δραστηριοποιούνται περισσότερες από 38.000 επιχειρήσεις, απασχολούνται περισσότεροι από 130.000 εργαζόμενοι, ενώ η αγορά και η χρήση του αυτοκινήτου (μέσω της φορολογίας) εισφέρει σχεδόν το 10% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού και συμβάλλει κατά σχεδόν 3% στο ΑΕΠ. (πηγή: ΙΟΒΕ)
Είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων από την Πολιτεία, ώστε από την υφιστάμενη κάμψη της αγοράς αυτοκινήτου να μην ανατραπεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση στον κλάδο μας.
Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η καλή λειτουργία της τραπεζικής πίστης, τόσο προς τους καταναλωτές, αλλά κυρίως προς τις επιχειρήσεις του κλάδου μας.
Η μερική έστω ανάκαμψη της αγοράς του αυτοκινήτου θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σύνολο της οικονομίας, αφού εκτός της ανάκτησης των σχετιζόμενων δημοσιονομικών εσόδων (που επί του παρόντος μειώνονται με ετήσιο ρυθμό τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων ευρώ), θα συνεισφέρει στη συνολική πρόοδο της κατανάλωσης.
Τα μέσα επικοινωνίας έχουν σημαντικό ρόλο, αφού το διαμορφούμενο «κλίμα» επηρεάζει σημαντικότατα την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα μας».
 
Υπενθυμίζεται ότι το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων απαρτίζουν οι κάτωθι:
 
Πρόεδρος: Γεώργιος Θ. Βασιλάκης
Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Α. Ανδρικόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Θ. Ιακωβίδης
Ταμίας: Παύλος Α. Λάσκαρις
Μέλος: Ιωάννης Ε. Κοντέλλης
Μέλος: Νικόλαος Α. Πατσατζής
Μέλος: Ιωάννης Δ. Σαρακάκης
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ