top icon
Επικαιρότητα

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη

Κυρίαρχα στις ευρωπαϊκές πωλήσεις είναι τα μικρά οχήματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Jato Dynamics. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων, σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό 0.9%. Αντίθετα, οι πωλήσεις από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα είναι μειωμένες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε ποσοστό επίσης 0.9%.

Τα στατιστικά στοιχεία πηγάζουν από τη μελέτη των πέντε μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας. Όπως προκύπτει, η μικρή κατηγορία διατηρεί τα σκήπτρα με ποσοστό 27% επί των συνολικών πωλήσεων. Παρόλα αυτά, ακόμη και σε αυτή την πλέον δημοφιλή κατηγορία, ο όγκος των πωλήσεων από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχει μειωθεί, σε σχέση με πέρυσι. Πρώτο σε ζήτηση έρχεται το Ford Fiesta, ενώ ακολουθούν τα Opel Corsa, Peugeot 207, Renault Clio και Fiat Punto.

Super mini

Στην κατηγορία των πολύ μικρών αυτοκινήτων, παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων, η οποία οφείλεται στην είσοδο στην αγορά νέων μοντέλων, όπως τα Renault Twingo, Fiat 500 και Smart Fortwo. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, πρώτο σε πωλήσεις παραμένει το Fiat Panda.

Μικρομεσαία

Και σε αυτήν την κατηγορία σημειώθηκε μια μικρή αύξηση των πωλήσεων, το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, η οποία εξηγείται εν μέρει και με το λανσάρισμα των Peugeot 308, Fiat Bravo, Kia Ceed, Hyundai i30 και Toyota Auris. Στην κατηγορία αυτή, την πρώτη θέση στις πωλήσεις κατέχει το VW Golf.

Υπόλοιπα στοιχεία

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην κατηγορία των μεσαίων MPV. Εκεί, το λανσάρισμα των Citroen Grand C4 Picasso και Dacia Logan MCV έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων, από την αρχή του χρόνου, σε ποσοστό 49,8 % , σε σχέση με πέρυσι. Επίσης αυξητικά κινούνται και οι πωλήσεις των SUV το τρίτο τρίμηνο, ενώ αντίθετα, πτώση σημειώνουν τα πολυτελή αυτοκίνητα, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν τη φετινή χρονιά, σε ποσοστό 15,3 %.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ