top icon
Επικαιρότητα

Οι πωλήσεις στη Ρωσία

Οι προβλέψεις των ειδημόνων της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζουν σιγά –σιγά να επιβεβαιώνονται, σε ότι αφορά στην αγορά της Ρωσίας: οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην άλλοτε σοσιαλιστική χώρα αυξάνονται αλματωδώς, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, μαζί με την Πολωνία και την Τουρκία. Το γεγονός, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οφείλεται στην εισροή συναλλάγματος από την άνοδο των πωλήσεων του πετρελαίου.

 
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ –ΣΧΕΔΟΝ- ΟΛΟΥΣ
Σε αντίθεση με την οριστικά παρελθούσα εποχή, όπου μόνο η «νομενγκλατούρα» μπορούσε να αγοράσει αυτοκίνητο, στις ημέρες που ζούμε το «τετράτροχο αγαθό» φθάνει και στις… λαϊκότερες μάζες. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2005 ταξινομήθηκαν στη Ρωσία 8.994 αυτοκίνητα της Ηyundai, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 η κορεατική εταιρεία είχε διαθέσει στη χώρα μόλις 91 αυτοκίνητα. Επίσης, από τις δέκα μάρκες που προτιμούνται πιο πολύ οι τέσσερις είναι ιαπωνικές, οι τρεις κορεατικές, η μία γαλλική και άλλες δύο –Ford & Chevrolet- πολυεθνικές. Δεύτερη στην εμπορική κατάταξη είναι η Τoyota, με αυξητικό ποσοστό πωλήσεων περίπου 53% σε σύγκριση με το 2004 και αναμενόμενες πωλήσεις για το τρέχον έτος 65.000 αυτοκινήτων.
 
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Στην Αγία Πετρούπολη –το πρώην Λένινγκραντ- η Τoyota ήδη κατασκευάζει το πρώτο της εργοστάσιο, συνολικής αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα αρχίσει να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2007 και θα παράγει 50.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Από την άλλη πλευρά η Ford έχει την πρόθεση να διπλασιάσει την παραγωγή της στη Ρωσία, στο εργοστάσιο που ήδη διαθέτει εκεί και που τώρα κατασκευάζει 60.000 οχήματα το χρόνο. Ακόμη, σχέδια κατασκευής εργοστασίων στη Ρωσία έχουν και οι Mercedes –Volkswagen.
 
ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Δεν υπάρχει προς το παρόν σύγκριση των Ρωσικών αυτοκινήτων, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα κατασκευής τους, με τα υπόλοιπα της παγκόσμιας αγοράς. Η μόνη ελπίδα που έχει η «ντόπια παραγωγή» είναι η πώληση σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις φέτος η Lada παρουσίασε αυτοκίνητο, που περιλαμβάνει… αερόσακο στον βασικό εξοπλισμό του. 
 
 
 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ