X
Επικαιρότητα

Οι Κινέζοι τρίτοι στη λίστα των κατασκευαστών

Στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως βρίσκεται πλέον η, ραγδαία αναπτυσσόμενη, αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κινέζικου Συλλόγου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM), πρώτη στη λίστα για το 2007 ήταν η Ιαπωνία, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι Η.Π.Α.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ισπανία, τον Καναδά και, τέλος, από την Ινδία. Οι δέκα αυτές χώρες κατασκεύασαν εντός του 2007 55,3 εκατομμύρια οχήματα, κρατώντας στα χέρια τους το 76% της παγκόσμιας παραγωγής.

Από το ποσό αυτό, στην Κίνα αναλογούν τα 8,88 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που υποδηλώνει σημαντική αύξηση πωλήσεων, της τάξης του 22,02%, σε σχέση με το 2006. Τα 6,38 εκατομμύρια αυτοκίνητα ήταν επιβατικά, με τα επαγγελματικά να φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Σημαντική ήταν όμως και η παγκόσμια αύξηση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, η οποία (συμπεριλαμβανομένων των SUV και minivan) έφτασε το 6,1%, ήτοι 53 εκατομμύρια οχήματα. Ανοδικά κινήθηκε και ο τομέας των επαγγελματικών αυτοκινήτων, ο οποίος, συνυπολογίζοντας λεωφορεία και φορτηγά, έφτασε τα 20 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένος κατά 3,7%.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του CAAM, η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εγχώριες μάρκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από αυτές προέρχεται το 40% των επιβατικών, αλλά και το 95% των επαγγελματικών αυτοκινήτων που διατέθηκαν στην κινέζικη αγορά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!