X
Επικαιρότητα

Οι εταιρείες του VW Group αναλαμβάνουν την ευθύνη ανάπτυξης του ομίλου ανά περιφέρεια

Μια νέα διοικητική δομή εισάγει το VW Group προκειμένου να υπάρχει ταχύτητα και ευελιξία στο εγγύς μέλλον στη λήψη αποφάσεων. Και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν σήμερα οι ιθύνοντες της γερμανικής πολύ-εταιρείας, στο εγγύς μέλλον η ευθύνη για την ανάπτυξη ολόκληρου του ομίλου θα διανεμηθεί ανά περιφέρειες σε κάθε μία μάρκα. Πιο συγκεκριμένα, η VW, η μητρική εταιρεία του VW Group, θα αναλάβει την ευθύνη για τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή της Αφρικής νοτίως της Σαχάρας. Η Seat, από τη μεριά της, θα είναι υπεύθυνη για την αναπτυσσόμενη αγορά της Βόρειου Αφρικής, με την Audi να συντονίσει τις μελλοντικές κινήσεις του γκρουπ στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, εκτός της Κίνας, που παραμένει υπό τη σκέπη ολόκληρου του Ομίλου. Η Skoda θα είναι υπεύθυνη για τις αγορές της Ρωσίας και της Ινδίας στην οποία θα ενισχύσει τη θέση της μέσω του αναπτυξιακού πλάνου «INDIA 2.0».

Ο στόχος της ανάθεσης ευθύνης στις μάρκες ανά περιφέρειες είναι η προσαρμογή του φάσματος των διαθέσιμων μοντέλων στις σχετικές απαιτήσεις της εκάστοτε αγοράς και στις ανάγκες των πελατών πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Έτσι, όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες του VW Group, κάθε μάρκα θα είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της στρατηγικής του Ομίλου ανά περιοχή σε συνεργασία πάντα με τα υπόλοιπα… εμπορικά σήματα του τελευταίου.

«Διανέμουμε την ευθύνη σε διάφορους ώμους. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατό να ληφθούν αποφάσεις με πολύ πιο αποκεντρωμένο τρόπο στο μέλλον με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου να είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε γενικά στρατηγικά θέματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταστήσουμε τo VW Group πιο γρήγορo και αποτελεσματικότερο στη λήψη των αποφάσεων», δήλωσε ο CEO του VW Group, Herbert Diess._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!