X
Επικαιρότητα

Οδηγούμε το νέο Opel Meriva

H πρώτη μας επαφή με το νέο Opel Meriva έγινε στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006, που δεν είναι άλλη από την πόλη της Πάτρας

Όχι δεν πήγαμε στην Αχαία για το καρναβάλι, αλλά για να οδηγήσουμε το ανανεωμένο στα σημεία Opel Meriva αλλά και την ολοκαίνουρια έκδοσή του, με τον δυναμικό κωδικό OPC! Πολλά τα συμπεράσματα που βγάλαμε μετά την γνωριμία μας με το μοντέλο, αφού οι γνώριμοι ελληνικοί δρόμοι, στους οποίους έγινε αυτήν την φορά η παρουσίαση, δεν μπορούσαν παρά να μην μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το μοντέλο, που θα κάνει σε λίγο την εμφάνισή του στην χώρα μας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή τους και συγκεκριμένα από τις εξωτερικές αλλαγές τις οποίες έχει το Meriva σε σχέση με τον προκάτοχό του. Εκτός από τη νέα μάσκα με τη φαρδιά χρωμιωμένη μπάρα, η φυσιογνωμία του Meriva προσδιορίζεται από τον προφυλακτήρα με το μεγάλο κεντρικό αεραγωγό, τους πλαϊνούς αεραγωγούς και τις ενσωματωμένες θέσεις για τα στρογγυλά φώτα ομίχλης. Στο πίσω τμήμα του νέου μοντέλου κυριαρχούν μία χρωμιωμένη λωρίδα και σκούρα φιμέ φανάρια. Στα εντός, το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με νέες, μοντέρνες ταπετσαρίες και χρώματα, νέες διακοσμητικές λωρίδες στο ταμπλό και τις πόρτες, χρώμιο στις εσωτερικές λαβές θυρών, στον επιλογέα ταχυτήτων και στο μοχλό του χειρόφρενου, καθώς και νέα γραφικά οργάνων.
Επεμβάσεις όμως είχαμε και στην γκάμα της κινητήριας δύναμης των Opel Meriva, η οποία εκτείνεται από 1.400 έως και 1.800 κ.εκ. σε ότι αφορά –μέχρι στιγμής- την Ελλάδα, έχοντας όμως και μία πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.300 κ.εκ. CDTI, απόδοσης 75 ίππων. Στα δικά μας τώρα, η αλλαγή έχει να κάνει με τον νέο 1.600άρη Twinport Ecotec, που χρησιμοποιείται επίσης στα Astra και Zafira. Εδώ, η  ιπποδύναμη αυξήθηκε από τους 100 στους 105 ίππους/6.000 σ.α.λ. ενώ η ροπή αγγίζει τα 15,3 χλγμ./3.900 σ.α.λ. Η μεγάλη άφιξη, από πλευράς κινητήρων φυσικά είναι ο ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος 1.600άρης ο οποίος εφοδιάζει το νέο Meriva OPC. To mini πολυμορφικό, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποδίδει 180 ίππους/5.500 σ.α.λ. και ροπή κοντά στα 24 χλγμ.! Ως εκ τούτου και βάσει των εργοστασιακών –προς το παρών- τιμών, το Meriva OPC επιταχύνει από στάση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 222 χλμ./ώρα!
Τρία τα επίπεδα εξοπλισμού, με τα ονόματα Essentia, Fashion και Cosmo, να ξεχωρίζουν τις εκδόσεις του νέου Meriva. Οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονται αντίστοιχα για τις παραπάνω εκδόσεις στα 14.470, 15.270 και 16.620 ευρώ για τα μοντέλα που είναι εφοδιασμένα με τον κινητήρα των 1.400 κ.εκ, ενώ επιβάρυνση της τάξεως των 1.500 ευρώ θα έχουν όσοι επιλέξουν τον 1.600άρη κινητήρα και 1.200 ευρώ αυτοί που θέλουν τον 1.800άρη. Τέλος, το κορυφαίο, Meriva OPC θα κοστίζει 23,420 ευρώ. Το λανσάρισμα του νέου Opel Meriva αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο τεύχος Απριλίου των 4ΤΡΟΧΩΝ._Μ.Σαλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!