top icon
Επικαιρότητα

Οδηγούμε τη Rolls Royce Phantom

Λίγοι είναι οι κατασκευαστές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με σημαντικές αξίες που χαρακτηρίζουν κάθε δημιουργία τους και ανάμεσά τους το όνομα Rolls Royce αποτελεί την υπέρτατη έκφραση σε επίπεδο πολυτέλειας και ποιότητας.

Η φιλοσοφία της εταιρίας – που είναι μέλος του ομίλου BMW, από τον οποίο αντιπροσωπεύεται και στην χώρα μας – στον 21ο αιώνα αντικατοπτρίζεται απόλυτα μέσα από την Phantom την οποία είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε επί ελληνικού εδάφους. Η φιλοσοφία αυτή δεν είναι άλλη από την ιδανική μείξη της κορυφαίας σύγχρονης τεχνολογίας με την παράδοση που η Rolls Royce έχει δημιουργήσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων, μέρος της οποίας αποτελεί και η εξολοκλήρου χειροποίητη κατασκευή των αυτοκινήτων της. Στοιχεία που μαρτυρούν την τεχνολογία της Phantom – η εξέλιξη της οποίας διήρκησε τέσσερα χρόνια – συναντώνται σε κάθε τομέα, ξεκινώντας από το ίδιο το σασί το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο όπως και τα περισσότερα εξωτερικά τμήματα. Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση βάρους σε συνδυασμό με την εξασφάλιση πολύ υψηλού βαθμού στρεπτικής ακαμψίας με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας όπου φυσικά υιοθετούνται όλα τα σύγχρονα μέσα και ηλεκτρονικά συστήματα. Ωστόσο σε αυτό τον τομέα αντίστοιχα σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιλογές σε επίπεδο κινητήρα, μετάδοσης και ανάρτησης. 

 
Για την κίνηση της Phantom φροντίζει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 6,75 λίτρων απόδοσης 460 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της ZF ενώ στον τομέα της ανάρτησης οι ανισομεγέθεις βραχίονες εμπρός και η πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω συνεργάζονται με μια αυτορυθμιζόμενη αερανάρτηση. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω η μεγαλοπρέπεια που χαρακτηρίζει την κύλιση της επιβλητικής και ογκώδους Phantom συνδυάζει τα κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες – που είναι και το βασικό ζητούμενο – με την αποτελεσματικότητα για αυτόν που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι και θα διαπιστώσει πως στο δρόμο η μεγάλη Rolls Royce κρύβει με μεγάλη επιτυχία τον όγκο και τα 2.500 κιλά βάρους της. Από εκεί και πέρα η πίστη στην παράδοση της εταιρίας αντικατοπτρίζεται απόλυτα σε ότι αφορά το εσωτερικό, τον χώρο δηλαδή όπου η ποιότητα και η πολυτέλεια συναντώνται σε υπερθετικό βαθμό. Εκεί η σχεδιαστική λιτότητα συνδυάζεται με την προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, που έχει την σφραγίδα της χειροποίητης κατασκευής, και βέβαια με την παρουσία κάθε δυνατής παροχής για την ευκολία και την ευχαρίστηση των επιβατών. 

Και βέβαια αν και η λίστα των επιλογών σε ότι αφορά τις δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις αλλά και τον εξοπλισμό είναι εξαιρετικά μεγάλη, υπάρχει η επιπλέον επιλογή της πλήρους εξατομίκευσης και διαμόρφωσης του αυτοκινήτου εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγοραστή. Η αλήθεια είναι πως, όπως με ελάχιστα αυτοκίνητα συμβαίνει, η Rolls Royce δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και να κριθεί με ψυχρά κριτήρια σαν ένα απλό αυτοκίνητο. Είναι πάνω απ’όλα ένα σύμβολο – και όχι μόνο στον χώρο της αυτοκίνησης – και αυτό από μόνο του αρκεί για να αναδείξει την μοναδικότητά της._Γ.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ