X
Επικαιρότητα

Όχι σε νέα διόδια

Τοπική αυτοδιοίκηση και κόμματα αντιδρούν στην κατασκευή νέων σταθμών καταβολής διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της παραχωρησιούχου εταιρείας «Νέα Οδός ΑΕ», που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του τμήματος Μεταμόρφωση – Σκάρφεια, να δημιουργήσει νέους σταθμούς διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.
Την αντίθεσή του στα σχέδια αυτά εξέφρασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, επισημαίνοντας ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας στους παραδρόμους της εθνικής οδού, οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα σε κακή κατάσταση.
«Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η επιβάρυνση με διόδια των χιλιάδων κατοίκων πολλών δήμων και κοινοτήτων της βορειοανατολικής Αττικής, αφού δεν εξαιρούνται της καταβολής τους, όπως συμβαίνει για κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας», επισημαίνει ο νομάρχης, κ. Λεωνίδας Κουρής.
Σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «χαράτσι» στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Ο κ. Λεβέντης ζητά να μάθει τους λόγους που επιβάλουν τη δημιουργία των νέων σταθμών διοδίων, αν θα υπάρξει μελέτη για τη λύση του κυκλοφοριακού στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και αν θα ανακατασκευαστούν οι παράδρομοι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Την ίδια ώρα ασκείται κριτική στην εταιρεία «Νέα Οδός ΑΕ» σχετικά με το ρυθμό ολοκλήρωσης των έργων ανακατασκευής του τμήματος Μεταμόρφωση – Σκάρφεια, μήκους 175 χλμ._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!