X
Επικαιρότητα

Ο Προαστιακός έφτασε στο Κιάτο

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού στο τμήμα της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κόρινθος–Κιάτο έγινε με επιβάτη τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη. Στη νέα γραμμή, συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, υπάρχει δυνατότητα κίνησης των τρένων με ταχύτητες έως 200 χλμ/ώρα. Η γραμμή είναι περιφραγμένη σε όλο το μήκος της, δεν έχει καμία ισόπεδη διάβαση με εξαίρεση το Ζευγολατιό όπου κατασκευάζεται ανισόπεδη διάβαση και θα παραδοθεί το επόμενο έτος. Λειτουργεί σύστημα αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση.
Η γραμμή περιλαμβάνει επτά σιδηροδρομικές γέφυρες και 17 άνω & κάτω διαβάσεις. Ο Προαστιακός διαθέτει πλέον 24 συρμούς, δηλαδή τους διπλάσιους σε σχέση με πριν από έξι μήνες. Αυξάνει συνεχώς το μεταφορικό του έργο με 122 δρομολόγια ημερησίως και παραπάνω από 20 χιλιάδες επιβάτες.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το τμήμα Κόρινθος–Κιάτο. Ο Προαστιακός αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών. Τις κάνει πιο ασφαλείς, γρήγορες, οικονομικές και κυρίως φιλικότερες προς το περιβάλλον. Η Κορινθία, ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός, έρχεται ακόμη πιο κοντά στο κέντρο. Η διαδρομή Αθήνα –Κιάτο γίνεται σε μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά και από το νέο έτος, με την ολοκλήρωση των έργων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών θα διαρκεί περίπου μισή ώρα λιγότερο.
Στο Κιάτο θα γίνεται πλέον και η μετεπιβίβαση από και προς τους μετρικούς συρμούς για Πάτρα, μειώνοντας τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα κατά τουλάχιστον 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!