X
Επικαιρότητα

O Luca di Montezemolo υποψήφιος για την Προεδρία της Ιταλίας!

Την υποψηφιότητα του για την ιταλική Προεδρία στις εκλογές του 2013 ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Luca di Montezemolo, όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Gazzetta dello Sport.

Την υποψηφιότητα του για την ιταλική Προεδρία στις εκλογές του 2013 ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Luca di Montezemolo, όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Gazzetta dello Sport.

Με μια ξαφνική θα λέγαμε κίνηση, μέσω μιας ανοικτής επιστολής που απεύθυνε προς τα 40.000 περίπου μέλη της Italia Futura, την οποία και ίδρυσε ο 64χρονος πρόεδρος της Ferrari, ο Luca di Montezemolo ανακοίνωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί πολύ πιο έντονα στην πολιτική σκηνή της χώρας τη χρονιά που έρχεται, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ιταλίας, το 2013! Στην εν λόγω επιστολή, ο Montezemolo σημειώνει με έμφαση τη δυσαρέσκεια και την αμηχανία του για ότι συνέβη στην Ιταλία το 2011, αλλά και γενικότερα για τις διεθνείς εξελίξεις.

Το περιεχόμενο της επιστολής του μεγάλου άνδρα της Ferrari, έχει ως εξής:

«Την επόμενη χρονιά πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε την πολιτική σκηνή στην Ιταλία και να προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές του 2013. Όταν οι Ιταλοί ψηφοφόροι επιστρέφουν στις κάλπες, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή του μια σειρά από νέες ιδέες και νέους ηγέτες γυρίζοντας έτσι την πλάτη τους σε μια περίοδο συνολικής αποτυχίας στην ιταλική πολιτική. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Ιταλοί να θέλουν να δουν τα ίδια παλιά πρόσωπα, τους πολιτικούς δηλαδή που άφησαν την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Ιταλία η αλλαγή των πολιτικών της ηγετών.

Για το λόγο αυτό, οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι απλή υπόθεση ρουτίνας. Θα είναι μια ημερομηνία με ιστορία, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο δημόσιο βίο. Το 2012, η ItaliaFutura θα εργαστούμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση προωθώντας νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, που αξίζουν στην Ιταλία. Επίσης, θα εργαστούμε σκληρά για να προτείνουμε ρεαλιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να προτείνουμε είναι το άλας του κράτους και τη μείωση του δημόσιου χρέους»

Η επιστολή υπογράφεται “Luca di Montezemolo, ο μελλοντικός πρόεδρος της Ιταλίας”!

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν και πώς μια προεκλογική εκστρατεία θα μπορούσε να επηρεάσει τον ρόλο του Montezemolo στη Ferrari, στην οποία έχει διατελέσει πρόεδρος για τα τελευταία 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!