X
Επικαιρότητα

North American International Auto Show 2004

Τα «αστέρια» που θα παρελάσουν από τις 11 ως τις 20 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ

Η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση της χρονιάς πραγματοποιείται –ως είθισται άλλωστε- στο Ντιτρόιτ, που αποτελεί την «Μέκκα» του αμερικανικού αυτοκινήτου και όχι μόνον, αφού σε αυτή την πόλη γεννήθηκε το αυτοκίνητο και πολύ σύντομα εκεί βιομηχανοποιήθηκε για πρώτη φορά. Από το Ντιτρόιτ επίσης ξεκίνησε στην πράξη η «αλυσίδα παραγωγής», με το Ford Model T το 1913.

Οι επισκέπτες της έκθεσης και οι διαπιστευμένοι σε αυτήν δημοσιογράφοι θα έχουν από τις 11 ως τις 20 Ιανουαρίου την ευκαιρία να δούν εντυπωσιακά εκθέματα, στην πλειοψηφία τους πρωτότυπα και concept cars αμερικανικής τεχνοτροπίας κι ενδιαφέροντος.

The cars…

Ford Mustang 2005: στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος, καθώς η σπόρ «φιλοσοφία» που συνοδεύει το θρυλικό μοντέλο από την δεκαετία του 1960 μεταφέρεται μέσω της τεχνολογίας ως τις μέρες μας: V6 & V8 κινητήρες, στους πίσω τροχούς η κίνηση, τελική τιμή κοντά στα 20.000 δολάρια, κιβώτιο ταχυτήτων χειροκίνητο πέντε σχέσεων ή αυτόματο τεσσάρων σχέσεων. Το αυτοκίνητο με το 6κύλινδρο, 4λιτρο μοτέρ έχει μέγιστη ισχύ 200 ίππων. Η ισχύς ανεβαίνει στους 300 ίππους στην έκδοση με τον 8κύλινδρο κινητήρα των 4,6 λίτρων.

Chrysler ME Four –Twelve: Supercar από την DaimlerChrysler, με τον 6λιτρο κινητήρα V12 που προέρχεται από την Mercedes- AMG και με τη χρήση turbo φθάνει σε ισχύ τους… 850 ίππους. Επτά ταχύτητες, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και πλαίσιο δουλεμένο από τον οίκο Pagani.

Saturn Curve: Συναρπαστικό αμάξωμα 2+2, ενώ για την υλοποίησή του συμβάλλει και ο οίκος Pininfarina.

Ford Five Hundred: Η άποψη της Ford στο είδος που καθιερώθηκε να χαρακτηρίζεται ως «ναυαρχίδα σε τέσσερις τροχούς».

Dodge Slingshot: To «Smart Roadster» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Jeep Rescue: Ένα «Hummer» σε ηπιότερη μορφή.

Chevrolet Nomad: με αντικείμενο έμπνευσης την πανέμορφη Corvette του 1954, βγήκε το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Range Stormer: H Land Rover παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα concept car στο Ντιτρόιτ.

Honda SUT, Toyota FTX: δύο διαφορετικές απόψεις για τα μελλοντικά οχήματα pick-up.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!