top icon
Επικαιρότητα

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση & Οδική Ασφάλεια

Η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) με θέμα «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Οδική Ασφάλεια» εντάσσεται στα πλαίσια προσέγγισης των δύο αυτών φορέων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας και το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί πλέον περισσότερο οργανωμένα και αποτελεσματικά.
 
Την ημερίδα άνοιξαν με τις εναρκτήριες ομιλίες τους η πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος. Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές τα επιμέρους θέματα της ημερίδας, με την παράθεση απόψεων και στοιχείων, που μας αφορούν όλους: Ποιότητα οδικού δικτύου και θεσμικό πλαίσιο, εξοπλισμός οδών, ισόπεδοι κόμβοι, κυκλοφοριακές συνδέσεις, άμεσα μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, εμπειρίες από την αντιμετώπιση προβλημάτων οδικής ασφάλειας, προτάσεις μέτρων και προϋποθέσεις υλοποίησης, ευαισθητοποίηση μαθητών και ο ρόλος της Παιδείας, τα τροχαία ατυχήματα και οι κοινωνικές τους επιπτώσεις.
 
Ευχή όλων είναι τα όσα συζητήθηκαν να κατανοηθούν εξίσου από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και να «περάσουν» στους απλούς πολίτες, με συγκεκριμένους τρόπους και μέτρα, ώστε η κυκλοφορία στους δρόμους μας να γίνει επιτέλους ασφαλέστερη και να χάσουμε την «πρωτιά» στην Ε.Ε. σε τροχαία ατυχήματα.    
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ