X
Επικαιρότητα

Nissan: περικοπές θέσεων εργασίας

Ακόμη μια βιομηχανία προχωρά σε δυσάρεστα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, αφού ο τρίτος μεγαλύτερος Ιάπωνας κατασκευαστής θα αναγκαστεί να καταφύγει σε 20.000 απολύσεις.

Ακόμη μια αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σε δυσάρεστα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, αφού ο τρίτος μεγαλύτερος Ιάπωνας κατασκευαστής (Nissan) θα αναγκαστεί να καταφύγει σε 20.000 απολύσεις, καθώς η παγκόσμια ύφεση έχει μειώσει δραματικά τη ζήτηση, ενώ το ισχυρό γεν ψαλίδισε τα κέρδη από τις πωλήσεις εκτός Ιαπωνίας.
Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2009 και θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2010. Η Nissan θα μειώσει το προσωπικό της κατά 8,5% και από τα τέλη Μαρτίου θα εφαρμόσει μέθοδο «επιμερισμού της εργασίας» των υπαλλήλων της.
Παράλληλα, θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της σε ολόκληρο τον κόσμο κατά 787.000 μονάδες.
Ανάμεσα στα μέτρα περικοπής δαπανών που εξήγγειλε η ιαπωνική εταιρεία είναι και η αναστολή του στρατηγικού σχεδίου «GT 2012», όπως και ο περιορισμός των bonus των μελών του διοικητικού της συμβουλίου, αλλά και η μείωση από 5% έως 10% των μισθών στα υψηλόβαθμα στελέχη της.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!