top icon
Επικαιρότητα

Nissan GT-R SpecV

Ένα χρόνο μετά την έλευση του GT-R αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η «γρήγορη» εκδοχή GT-R SpecV.

Ένα χρόνο μετά την έλευση του GT-R αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η «γρήγορη» εκδοχή GT-R SpecV. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας, το αυτοκίνητο παραμένει το ίδιο φιλικό προς τον χρήστη, έχει όμως σαφώς πιο επιθετικό προσανατολισμό από το απλό GT-R, που γίνεται εμφανής από τις τροποποιήσεις στο αμάξωμα, στο εσωτερικό της καμπίνας αλλά και στον τομέα των επιδόσεων.
 
Εξωτερικά, το GT-R SpecV διαθέτει επανασχεδιασμένο πίσω σπόιλερ, μάσκα και δαγκάνες από ανθρακονήματα, κεραμικά δισκόφρενα, ενώ στη γκάμα των χρωμάτων έχει προστεθεί το Ultimate Black Opal. Στο εσωτερικό της καμπίνας έχουν απομακρυνθεί τα πίσω καθίσματα και έχουν τοποθετηθεί μπροστά δύο μπάκετ Recaro από ανθρακονήματα. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στο ταμπλό και σε διάφορα άλλα σημεία, δίνοντας έτσι μία «αγωνιστική» πινελιά στο όλο σύνολο.
 
Το κορυφαίο GT-R φέρει ένα νέο σύστημα, το οποίο συνεργάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων και συνδράμει τα μέγιστα στην καλύτερη κατανομή της ισχύος στις μεσαίες και υψηλές στροφές, ενώ παράλληλα βοηθάει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
 
Μερικές ακόμη τροποποιήσεις έχουν να κάνουν με το σύστημα εξαγωγής, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, και τις αγωνιστικής σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος. Το μηχανικό σύνολο είναι 3,8 λίτρων διάταξης V6 και αποδίδει 600 ίππους. Για την ώρα το GT-R SpecV θα είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα η Nissan να διαθέσει κάποιες μονάδες στην Βόρεια Αμερική και, επιλεκτικά, σε μερικές ευρωπαϊκές αγορές. _Β.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ