top icon
Επικαιρότητα

«Νικ. Ι. Θεοχαράκης»: ταξίδι στην Κίνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου.
 
Η συγκεκριμένη επιχειρηματική αποστολή είναι η μεγαλύτερη ελληνικών συμφερόντων με αντικείμενο την Κίνα, που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα. Για τη διεξαγωγή της έχουν επίσης συνεργαστεί ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο.
 
65 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτή, μεταξύ των οποίων και κλιμάκιο της «ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ», που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα της Νissan και τα ελαστικά Yokohama.
 
Την πολυπληθέστερη παρουσία μεταξύ των «65» έχει ο κλάδος των τροφίμων με 18 εκπροσώπους, ενώ έντονη είναι η συμμετοχή του κλάδου των κατασκευών και της ελληνικής ναυτιλίας.
 
Τέλος, να σημειωθεί ότι το ετήσιο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών κλίνει μέχρι τώρα στην πλευρά της Κίνας, αφού το ετήσιο έλλειμμα της Ελλάδας έναντι της μεγάλης ασιατικής χώρας είναι 2 δις δολάρια, από 85 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το 1990. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε συμπατριώτης μας δίνει 2 δολάρια σε κάθε Κινέζο, προκειμένου ο δεύτερος να αγοράζει τα προϊόντα του.
 
Επομένως, αυτή η επιχειρηματική αποστολή, μόνο οφέλη μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα για τη χώρα μας, αρκεί να «κλειστούν» οι ανάλογες συμφωνίες…
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ