top icon
Επικαιρότητα

«Νερατζιώτισσα»

Ο πολυσυζητημένος σταθμός των ΗΣΑΠ και του Προαστιακού βρίσκεται πλέον στην διάθεση του επιβατικού κοινού

Παραδόθηκαν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί των ΗΣΑΠ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου στη «Νερατζιώτισσα», που αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους, καλύπτοντας τις μετακινήσεις από και προς το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς και τις ανάγκες όσων διαμένουν στις γύρω περιοχές. Χώροι εμπορικής χρήσης, εκδοτήρια, αίθουσες ελέγχου και συστήματα ηχητικής πληροφόρησης είναι στη διάθεση των 7.000 επιβατών που υπολογίζεται πως θα περνούν από τον σταθμό του Προαστιακού κάθε ώρα και από τις δύο κατευθύνσεις.

Ο σταθμός των ΗΣΑΠ έχει κατασκευαστεί επάνω στον φορέα –γέφυρα της Αττικής Οδού και συνδέεται με τον αντίστοιχο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Συνάμα ολοκληρώθηκε επάνω από τον σταθμό μια γέφυρα διάβασης πεζών, που θα εξυπηρετεί την κίνηση όσων κατοικούν ή εργάζονται στις γύρω περιοχές. Από τις αποβάθρες του σταθμού των ΗΣΑΠ θα περνούν τις ώρες αιχμής και ανά κατεύθυνση 10.000 επιβάτες.

«Ο σταθμός της Νερατζιώτισσας αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο στο δίκτυο των συγκοινωνιών στα μέσα σταθερής τροχιάς» δήλωσε γεμάτος αισιοδοξία για την έναρξη της λειτουργίας του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης. Όλα πια δείχνουν πως, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσοι ζούν και εργάζονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής θα αντιμετωπίσουν μια διαφορετική καθημερινότητα, σαφώς ανθρωπινότερη και με λιγότερο άγχος σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους σε αυτό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ