top icon
Επικαιρότητα

Νέος ντίζελ Volvo 2.4 λίτρων

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου, πεντακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου.

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός πεντακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2.4 λίτρων, που αρχικά θα τοποθετηθεί στη ναυαρχίδα της, S80. Ο νέος D5 έχει μπλοκ από αλουμίνιο, φέρει δύο υπερτροφοδότες και τελευταίας γενιάς πιεζοηλεκτρικά μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Η απόδοσή του αγγίζει τους 250 ίππους ενώ η ροπή στρέψης τα 42,8 χλγμ. Με τη σειρά τους, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι 164 γρ./χλμ, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
 
«Σκοπός μας ήταν να εξελίξουμε ένα μοντέρνο πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro 5», είπε ο Ντέρεκ Κραμπ, αντιπρόεδρος της Volvo στον τομέα παραγωγής κινητήρων. «Όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχος μας ήταν να πετύχουμε μια μέση τιμή κατανάλωσης καυσίμου 6,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα για το S80 το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Κατά την διάρκεια της εξέλιξης του παρατηρήσαμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα από όσα αρχικά υπολογίζαμε και έτσι σήμερα είμαστε στα 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα», συμπλήρωσε ο Κραμπ.
 
O νέος D5 θα τοποθετηθεί στο S80 το δεύτερο τετράμηνο του 2009, αφού θα τον δούμε και στο ανανεωμένο S60 που θα κάνει ντεμπούτο τις επόμενες μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις 11 Ιανουαρίου. _Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ