X
Επικαιρότητα

Νέος ΚΟΚ: το πρώτο δεκαήμερο…

Φόρτος εργασίας για τους άνδρες της Τροχαίας, στο πρώτο δεκαήμερο εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς οι βεβαιωμένες παραβάσεις έφτασαν τις 37.577 επί συνόλου 49.732 ελέγχων. Σε αυτούς αφαιρέθηκαν 5.801 άδειες οδήγησης και 1.701 πινακίδες κυκλοφορίας. Οι περιπτώσεις οδηγών στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ήταν 326, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε άλλους 1.287 οδηγούς.
Οι περισσότερες καταγραμμένες παραβάσεις αφορούσαν στην υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας (8.763). Ακολούθησαν η μη χρήση κράνους (3.533) και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (2.600), ενώ 1.523 περιπτώσεις είχαν σχέση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Στις πιο κάτω «θέσεις» παραβατικότητας βρέθηκαν η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και η χρήση κινητού τηλεφώνου.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας αναφέρουν πάντως ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, αφού στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου οι νεκροί από θανατηφόρα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 44% και οι σοβαρά τραυματίες κατά 18%, σε σύγκριση με τους «μαύρους» αριθμούς του αντίστοιχου περισυνού χρονικού διαστήματος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!