X
Επικαιρότητα

Νέος κινητήρας turbo για το Ford Mondeo

Το Mondeo αποκτά τον 2λιτρο EcoΒoost κινητήρα των 203 ίππων της Ford, σε συνδυασμό με το επίσης νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας.

Το Mondeo αποκτά τον 2λιτρο EcoΒoost κινητήρα των 203 ίππων της Ford, σε συνδυασμό με το επίσης νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας.
Το πλήρωμα του χρόνου για το λανσάρισμα της υπερτροφοδοτούμενης γενιάς κινητήριων συνόλων της Ford, ήρθε. Μετά την εγκατάσταση κάτω από το καπό των νέων C-Max και Gallaxy του νέου 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της γενιάς EcoBoost, σειρά έχει το Mondeo, με το τελευταίο να είναι σε θέση να προσφέρει πλέον ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, ο άμεσου ψεκασμού κινητήρας, ο οποίος διαθέτει μεταβλητό σύστημα χρονισμού όλων των βαλβίδων του, αποδίδει 203 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή στρέψης 30,5 χλγμ. σταθερά από τις 1.750 έως και τις 4.500 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας στις 4θυρες και 5θυρες εκδόσεις του μοντέλου μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,9 δλ. (τελική ταχύτητα: 231 χλμ./ώρα). Με σημαντικά αναβαθμισμένη απόδοση, ο 2λιτρος κινητήρας εξασφαλίζει 19% μικρότερη κατανάλωση (6,5 λιτ./100 χλμ.), αλλά και εκπομπές CO2 της τάξης των 179 γρ./χλμ. (-25%).

Ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το επίσης νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Ford, που επίσημα φέρει την ονομασία PoewrShift) διαθέτοντας 6 σχέσεις μετάδοσης. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!