X
Επικαιρότητα

Νέος 2λιτρος κινητήρας turbo από την Cadillac

Ένα νέο 2λιτρο μηχανικό σύνολο, που θα εξοπλίζει την ολοκαίνουργια Cadillac ATS, θα παρουσιάσει η αμερικάνικη εταιρεία σε λίγες μέρες στην Έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ένα νέο 2λιτρο μηχανικό σύνολο, που θα εξοπλίζει την ολοκαίνουργια Cadillac ATS, θα παρουσιάσει η αμερικάνικη εταιρεία σε λίγες μέρες στην Έκθεση του Ντιτρόιτ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά προηγμένο κινητήρας, με τον οποία η Cadillac πραγματοποιεί το δικό της downsizing χωρίς θυσίες στον τομέα της απόδοσης. Και φυσικά, με προφανή οφέλη στους τομείς των εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος αυτός κινητήρας είναι 2λιτρος, με σύστημα υπερτροφοδότησης, και μάλιστα με τεχνολογία twin scroll, ενώ συγχρόνως διαθέτει άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων του. Στα τεχνολογικά του επιτεύγματα, αξίζει να συμπεριλάβει κανείς τον νέο εναλλάκτη (intercooler) καθώς και το προηγμένο σύστημα ψύξης των πιστονιών του. Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτα είναι και τα επιτεύγματά του στον τομέα της απόδοσης, καθώς η μέγιστη ισχύς του ανέρχεται στους 270 ίππους (η ειδική ισχύς του, με άλλα λόγια, φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 135 ίππων/λίτρο) και η ροπή στα 353 Nm. Μάλιστα, το 90% της τελευταίας είναι ήδη διαθέσιμο από τις 1.500 σ.α.λ., παραμένοντας σταθερό μέχρι και τις 5.800 σ.α.λ.

Κάτω από το καπό της νέας Cadillac ATS, που ουσιαστικά τοποθετείται απέναντι στη σειρά 3 της BMW, αναμένεται, πέραν του 2λίτρου αυτού κινητήρα, να φιλοξενηθούν δύο ακόμα μηχανικά σύνολα, αυτή τη φορά ατμοσφαιρικά: ένα 4κύλινδρο με χωρητικότητα 2,5 λίτρων και ένα 3,6 λίτρων με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V. Για περισσότερες πληροφορίες, υπομονή λίγες ακόμα μέρες έως ότου το νέο αμερικάνικο σεντάν αποκαλυφθεί και επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρότι που ανοίγει τις πύλες της στις 9 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!