X
Επικαιρότητα

Νέοι σταθμοί στον ΗΣΑΠ

Θα ονομάζονται Ιλισός, Ψαλίδι, Καμίνια και θα είναι έτοιμοι ως το 2011.

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών Πειραιώς και επέκτασης του δικτύου, δημοσιοποίησε ο υπουργός Μεταφορών. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν τρεις σταθμοί, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού. Ο σταθμός με την ονομασία Ιλισός θα βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Μοσχάτο – Καλλιθέα. Ο σταθμός Ψαλίδι θα χωροθετηθεί ανάμεσα στους σταθμούς Ηράκλειο και Ειρήνη, ενώ ο σταθμός Καμίνια θα είναι υπόγειος και θα βρίσκεται στο τμήμα Πειραιά – Φάληρο, στο ύψος του εργοστασίου Κεράνης. Οι δύο πρώτοι θα παραδοθούν εντός του 2010 και ο τρίτος ένα χρόνο αργότερα.
Μέχρι το τέλος του 2013 το δίκτυο των ΗΣΑΠ θα επεκταθεί κατά 7 χλμ. προς τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Θα δημιουργηθούν υπόγειοι σταθμοί στην Κηφισιά, τον Αθλητικό Όμιλο Κηφισιάς, την Ερυθραία, το Καστρί και την Εθνική Οδό. Η δεύτερη φάση του σχεδίου επέκτασης προβλέπει ότι 3-4 χρόνια αργότερα η γραμμή θα φθάσει στον Άγιο Στέφανο.
Παράλληλα θα δημιουργηθούν τέσσερις υπόγειοι χώροι στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 1.010 αυτοκινήτων. Τα πάρκινγκ αυτά θα βρίσκονται πλησίον των σταθμών του Αμαρουσίου (168 θέσεις), του Ηρακλείου (331 θέσεις), του Φαλήρου (201 θέσεις) και της Κηφισιάς (310 θέσεις). Η περίοδος που απαιτείται για την κατασκευή τους ανέρχεται στους 24 μήνες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!