X
Επικαιρότητα

Νέοι σταθμοί διοδίων

Νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων λειτουργούν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Δείτε το πού, αλλά και το πόσο θα μας κοστίσουν!

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στο νομό Φθιώτιδας, που βρίσκονται πλησίον των Θερμοπυλών. Είναι ο πρώτος από τους δύο σταθμούς διοδίων, που θα λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία, με την ολοκλήρωση των έργων στην εθνική οδό.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα θα καταβάλουν 1.55 ευρώ, τα δίκυκλα θα διέρχονται αντί των 1.10 ευρώ, τα φορτηγά και λεωφορεία με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα πληρώνουν 4 ευρώ για τη διέλευσή τους, ενώ για τα βαριά οχήματα προβλέπονται 5.6 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα διόδια έχουν προβλεφθεί με τη σύμβαση παραχώρησης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδος. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτά θα εισπράττεται το τίμημα για τη διέλευση της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Σκάρφειας, λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα και μέχρι την είσοδο της Λαμίας.

Ακόμη, ετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και πλευρικά διόδια τόσο στην περιοχή του Μώλου, αλλά και στην περιοχή των Θερμοπυλών στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών-Άμφισσας-Ιτέας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!