top icon
Επικαιρότητα

Νέοι Αυτοκινητόδρομοι στην Αττική

Τις τελικές λεπτομέρειες του έργου, μήκους 62,3 χλμ. και προϋπολογισμού 1,65 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Εντός του Μαΐου θα γίνει η προκήρυξη του έργου «Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής», συνολικού μήκους 62,3 χλμ. και προϋπολογισμού 1,65 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς, αν δεν δημιουργηθούν προβλήματα με ενστάσεις, μέχρι τα τέλη του έτους θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.
 
Παράλληλα, εκτίμησε ότι το έργο θα είναι έτοιμο στο σύνολό του μέχρι τα μέσα του 2014, θα προβλέπονται ωστόσο ενδιάμεσες προθεσμίες για ορισμένα τμήματα, όπως αυτά προς το Ελληνικό και την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Αγίας Μαρίνας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι το ύψος των διοδίων θα είναι ανάλογο των διανυθέντων χλμ.
 
Αναλυτικότερα, οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής περιλαμβάνουν:
 
Τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από την Κατεχάκη έως την Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,7 χλμ.
 
Τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,9 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που συνδέει τη νότια πλευρά του λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από τον Α/Κ Σακέτα μέχρι τον Α/Κ Μεσογείων, μήκους 6,3 χλμ.
 
Τον οδικό άξονα σύνδεσης Μεσογείων – Ραφήνας, από τον Α/Κ Μεσογείων μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 18,6 χλμ. Προβλέπεται η επέκταση και η σύνδεση της Ραφήνας με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στις Αφίδνες, μήκους άλλων 25 χλμ.
 
Τον οδικό άξονα Μεσογείων – Αγ. Μαρίνας, μήκους 13,9 χλμ.
 
Την ολοκλήρωση του άξονα Σταυρού – Ραφήνας, με την επέκταση της Αττικής Οδούσε κατά 3,3 χλμ. μέχρι τον Α/Κ Σπάτων.
 
Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 1,7 χλμ.
 
Το τμήμα από τον Α/Κ Σακέτα μέχρι την Ούλωφ Πάλμε, μήκους 3,8 χλμ. Το κομμάτι εντός του Πανεπιστημίου θα είναι υπόγειο._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ