X
Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ πωλήσεων από την Porsche

Ο κατασκευαστής σπορ ονείρων του Ομίλου VW συνεχίζει τον εμπορικό του καλπασμό.

Μια ακόμα σημαντική επίδοση δημοτικότητας σημείωσε η Porsche διευρύνοντας για ένα ακόμα 6μηνο την εμπορική της επιρροή στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, η γερμανική εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της για το πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς κατά 3% παραδίδοντας στους πελάτες της 117.963 αυτοκίνητα.

Παρά το νεαρό της… ηλικίας τους, οι νέες 718 Boxster και 718 Cayman κατάφεραν να ταξινομήσουν 6.740 και 6.115 αυτοκίνητα. Η αειθαλής οικογένεια «911» ταξινόμησε στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς λίγο λιγότερα από 19.000 αντίτυπα σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς της τάξης του 10%. Την ίδια στιγμή, η Macan κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 45.086 αγοραστών. Αναμενόμενη σε αντίθεση, λόγω αλλαγής μοντέλου, ήταν η πτώση στη δημοτικότητα της 4θυρης Panamera, η οποία οι πρόκειται πολύ σύντομα να… ανακάμψει μετά το επιτυχημένο, όπως όλα δείχνουν, ντεμπούτο της νέας γενιάς.

Σε ότι έχει να κάνει με τα επιτεύγματα στις επιμέρους αγορές, η κινεζική παραμένει η δημοφιλέστερη για την Porsche αποσπώντας μερίδιο της τάξη του 25,8%. Ήτοι, κάτι περισσότερο από 30.000 αντίτυπα. Σε σχέση με πέρσι, οι εμπορικές επιδόσεις της γερμανικής εταιρείας στην Κίνα εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 4%. Ανοδικές είναι και οι πωλήσεις της τόσο στην αγορά της Ευρώπης (+5%), όσο και σε εκείνη των ΗΠΑ (+6%)._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!