top icon
Επικαιρότητα

Νέο πισωκίνητο roadster από Mazda και Alfa Romeo!

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα πως ξεκινούν την από κοινού εξέλιξη ενός νέου roadster, με κίνηση στους πίσω τροχούς και διαφορετική αισθητική για κάθε μία παραλλαγή του.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα πως ξεκινούν την από κοινού εξέλιξη ενός νέου roadster, με κίνηση στους πίσω τροχούς και διαφορετική αισθητική για κάθε μία παραλλαγή του.

Η παραπάνω είδηση έσκασε κυριολεκτικά σαν… βόμβα στους αυτοκινητιστικούς κύκλους (και όχι μόνο!), μιας και μέχρι σήμερα και οι δύο πλευρές (βλ. Fiat Group και Mazda) είχαν καταφέρει να κρύψουν εντέχνως τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις, οι οποίες αφορούν, όπως επίσημα επιβεβαιώνεται σήμερα, στην από κοινού εξέλιξη ενός ολοκαίνουργιου roadster μοντέλου, με κίνηση στους πίσω τροχούς, χαμηλό βάρος και σπορτίφ χαρακτηριστικά, το οποίο θα παράγεται τόσο για λογαριασμό της ιαπωνικής Mazda, όσο και για την μιλανέζικη συνιστώσα του ιταλικού υπερ-ομίλου: την Alfa Romeo. Με βάση τα έως τώρα ανακοινωθέντα των δύο «συνεργατών», η Alfa Romeo αναμένεται να λανσάρει τη δική της εκδοχή όχι νωρίτερα από το 2015 «κουβαλώντας» στους ώμους της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το θρυλικό για την ιταλική σχολή όνομα Spider, ενώ για τη Mazda η πιθανότερη περίοδος λανσαρίσματος είναι το τελευταίο 3μηνο του 2014. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το νέο αυτό roadster, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο του νέου Mazda MX-5, θα παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη της Χιροσίμα, με τους κινητήρες ωστόσο που θα το κινούν να είναι διαφορετικοί σε κάθε μία εκ των δύο εκδοχών του.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, αναμένεται μέσα στην προσεχή περίοδο να επεκταθεί και σε άλλα project, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την εμπορική επιρροή των δύο εταιρειών, τόσο τη γηραιά Ήπειρο όσο και σε εκείνη των ΗΠΑ. Αξίζει τέλος να διευκρινίσουμε πως προς το παρόν και με βάση τα έως τώρα δεδομένα, οι δύο εταιρείες δεν σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε επιχειρηματικό επίπεδο μέσω εξαγορών ή μέσω ανταλλαγής τμήματος των μετοχών τους, περιοριζόμενες στην από κοινού εξέλιξη (βλ. μνημόνιο συνεργασίας) νέων μοντέλων. Αρχής γενομένης, με το νέο αυτό roadster!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ