X
Επικαιρότητα

Νέο Opel Corsa

Αποκάλυψη για το σουπερμίνι της γερμανικής εταιρείας, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του Οκτωβρίου, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της μοντέλου, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες που αφορούν τις επιλογές της σε ό,τι αφορά τις αλλαγές σε κινητήρες και επιμέρους μηχανικά μέρη. Η πιο σημαντική είδηση που προκύπτει αφορά στην προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου 3κύλινδρου κινητήρα βενζίνης της γενιάς SIDI (Spark Ignition Direct Injection), με χωρητικότητα που δεν θα υπερβαίνει το 1,0 λίτρο, ο οποίος θα είναι εφοδιασμένος με σύστημα υπερτροφοδότησης και σύστημα άμεσου ψεκασμού αποδίδοντας, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 115 ίππους και ροπή 166 Nm από τις 1.800 έως και τις 4.700 σ.α.λ.

 

Ο νέος αυτός κινητήρας, ο οποίος τοποθετείται εμφανώς απέναντι στον καταξιωμένο πλέον 1.0 EcoBoost της Ford, θα τοποθετηθεί και στο Opel Adam αλλά και σε άλλα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της General Motors, ενώ, ειδικά για την περίσταση, συνεργάζεται με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, εκπέμποντας με την αρωγή συστήματος Start & Stop λιγότερα από 100 gr CO2 για κάθε χιλιόμετρο κίνησης. Φυσικά, χάρη στις υψηλές αυτές τεχνολογικές περγαμηνές του, θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.


Η πέμπτη γενιά του Corsa, που από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το Opel Adam θα έχει εκτός του τρικύλινδρου μηχανικού συνόλου και τον βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων, απόδοσης 69 ίππων. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από τον 1.4 λίτρων, που στην ατμοσφαιρική του έκδοση θα διαθέτει ισχύ 89 ίππων, ενώ στην υπετροφοδοτούμενη θα ανέρχεται στους 99. Κινητήρας πετρελαίου θα είναι μόνο ένας, ο 1.3 CDTI, στις εκδόσεις ισχύος των 74 και των 94 ίππων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!